В Україні запровадять індивідуальну медичну ліценцію: що це означає
В Україні запровадять індивідуальну медичну ліценцію: що це означає

В Україні запровадять індивідуальну медичну ліценцію: що це означає

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що в Україні повинна бути індивідуальна ліцензія на проведення медпрактики. У МОЗ підкреслили, що процедура ліцензування буде простою і "страшилок" щодо цього питання уявляти не варто.

Про це очільник МОЗ заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

За словами Степанова, індивідуальна медична ліцензія в Україні повинна бути додатковим фактором підвищення якості медичної допомоги та медпослуги.

При цьому Степанов підкреслив, що процедура ліцензування повинна бути простою.

В Україні запровадять індивідуальну медичну ліценцію: що це означає - Фото 1
“Без індивідуальної ліцензії неможливо введення основ медичного страхування. Коли ми говоримо про ліцензування, ми не повинні малювати собі страшилку. Як тільки держава видала лікаря диплом і сертифікат про закінчення інтернатури, то він вже ліцензований”

Що передбачає індивідуальне ліцензування 

Оскільки МОЗ ініціює введення процедури професійного ліцензування лікарів (також відомого як індивідуальна ліцензія лікаря, співзвучність з уже наявною ліцензією на медичну практику викликає певні непорозуміння.

Варто розуміти, що ліцензія на професійну лікарську діяльність не скасовує ліцензію на медичну практику. 

Індивідуальна ліцензія повинна замінити сертифікати лікарів-спеціалістів та посвідчення про присвоєння кваліфікаційних категорій.  

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

Теги за темою
Міністерство охорони здоров’я Здоров'я Максим Степанов Медицина Анастасія Лукашевська
Джерело матеріала
loader
loader