Будуть без зарплати або навіть посади: Зеленський пригрозив головам ОДА через невиплату надбавок медикам
Будуть без зарплати або навіть посади: Зеленський пригрозив головам ОДА через невиплату надбавок медикам

Будуть без зарплати або навіть посади: Зеленський пригрозив головам ОДА через невиплату надбавок медикам

Президент Володимир Зеленський заявив, що голів обласних держадміністрацій каратимуть за невиплату обіцяних надбавок медикам, які борються з коронавірусом.

Про це йдеться у звернення голови держави.

Він зазначив, що ще в середині квітня уряд переказав необхідні кошти, але в окремих областях медики так і не отримали гроші.

"Я розумію, що це звернення можуть дивитися діти, тож не можу сказати всіх слів, яких заслужили окремі чиновники на місцях", - заявив президент і наголосив, що таке ставлення до українських лікарів є неприпустимим.

"Наступного тижня ми отримаємо інформацію щодо кожної лікарні та кожного працівника. У тих регіонах де будуть невиплати, голови ОДА щонайменше будуть позбавлені зарплати, а можливо і посади", - повідомив президент.

Зазначимо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до голів ОДА із проханням провести службові розслідування щодо нарахування заробітної плати лікарям, і за результатами винести відповідні дисциплінарні стягнення на керівників департаментів охорони здоров’я.

Тим часом Максим Степанов уже провів селекторну нараду для з’ясування причин невиплат. Здебільшого місцева влада рахувала доплати не від окладу, а від відпрацьованого часу, використовуючи не постанову Кабінету Міністрів, а рішення Міністерства соціальної політики від 2003 року. Тому, навіть маючи гроші для виплат, регіональна влада не змогла здійснити необхідні доплати лікарям, котрі працюють з хворими на COVID-19.

Міністр охорони здоров’я повідомив, що вже до п’ятниці 8 травня виплати повинні бути здійснені.

Нагадаємо, 1 квітня Зеленськийпідписав закон згідно з яким медики та інші працівники, задіяні в лікуванні хворих на COVID-19 отримають доплату в розмірі до 300% зарплати. Працівникам соціального захисту населення, які надають послуги громадянам, котрі перебувають удома, передбачено доплати до 100% зарплати.

Джерело матеріала
loader
loader