Китай звільнить електромобілі від податку на два роки
Китай звільнить електромобілі від податку на два роки

Китай звільнить електромобілі від податку на два роки

Китай звільнить автомобілі на нових джерелах енергії (NEV) від 10% податку на покупку з 1 січня 2021 року по 31 грудня 2022 року.

Це офіційно підтвердили Міністерство фінансів та Міністерство промисловості та інформаційних технологій (MIIT), передає energosmi.

Відповідно до політики Китаю, до NEV відносяться повністю електричні автомобілі(BEV), плагін-гібридні (PHEV), в тому числі з розширеним діапазоном і транспортні засоби на паливних елементах (FCEV).

Автомобілі на нових джерелах енергії доступні для звільнення від податків, повинні бути включені у каталог, випущений MIIT і Державною податковою адміністрацією Китаю.

Споживачі, які купують відповідні транспортні засоби у день або після дати випуску каталогу, можуть користуватися пільгами.

Для моделей, включених до каталогу, виробники або імпортери автомобілів можуть подати заявку на звільнення від податків, яке потім перевіряється MIIT і на останньому етапі затверджується відповідним податковим органом.

З середини 2019 року у Китаї спостерігався тривалий спад продажів NEV через істотне скорочення субсидій.

За даними Китайської асоціації автовиробників (CAAM), продажі NEV за перший квартал 2020 року скоротилися на 56,4% у річному обчисленні - до 114 000 одиниць.

Джерело матеріала
loader
loader