В Україні виробили понад 62 тис Гкал тепла з біопалива
В Україні виробили понад 62 тис Гкал тепла з біопалива

В Україні виробили понад 62 тис Гкал тепла з біопалива

В Україні розташовані переважно у невеликих містах котельні на біопаливі виробили понад 62 тис Гкал тепла у минулому опалювальному сезоні.

Як зазначають у групі компаній «Укртепло», котельні потужністю 0,5–1 МВт обігрівають дитячі садки, школи, лікарні, передає .

«Оскільки біопаливо дешевше за природній газ місцеві органи влади менше коштів витрачають на опалення, скорочуючи при цьому споживання імпортного палива, - наголошують у компанії.

- Загалом наші котельні у минулому опалювальному сезоні замістили понад 9 млн кубометрів газу і зекономили щонайменше 38 млн грн».

Наразі «Укртепло» розвиває масштабні проекти у відновлюваній енергетиці.

«Завершуємо будівництво біоТЕЦ в Овручі (Житомирська область) потужністю 5,9 МВт, будуємо біоТЕЦ в Токмаку (Запорізька область) – потужністю 8,6 МВт, - розповідає співзасновник «Укртепло» Іван Надєїн.

– До того ж восени 2019 року розпочали роботу нові об’єкти «Укртепло» – сонячна електростанція на Вінниччині загальною потужністю 4,2 МВт і біогазова станція у Маріуполі потужністю 2,7 МВт».

«Одночасно ми залишаємо у нашому портфелі проектів котельні на біопаливі, бо саме з них ми починали свою роботу у 2011 році і зараз ці об’єкти, крім комерційної, виконують.

важливу соціальну функцію», – зауважує Іван Надєїн.

Джерело матеріала
loader
loader