Польща розробляє електробус зі змінним акумулятором
Польща розробляє електробус зі змінним акумулятором

Польща розробляє електробус зі змінним акумулятором

У Польщі розробляють електробус зі швидкозамінним акумулятором, який дозволить економити час необхідний на зарядку і кошти.

Дослідницький проект реалізує польський виробник автобусів Autosan за участю Національного центру досліджень і розвитку Польщі та Інституту автомобільної промисловості, що входить у дослідницьку мережу імені Лукасевича, передає ecotechnica.

Передбачається, що акумуляторна батарея буде встановлюватися поза кузовом у задній частині автобуса.

Таке рішення дозволяє швидко замінювати розряджений акумулятор на новий.

За рахунок цього електробуси не будуть простоювати, чекаючи поповнення заряду батареї.

Крім того, знімний акумулятор дає можливість проїжджати без тривалих зупинок великі відстані.

Такі електроавтобуси будуть використовуватися не лише для міських, а й для регіональних і міжнародних пасажироперевезень.

Розробники також припускають, що швидкозамінні батареї, які можна заряджати в будь-який зручний час, в тому числі в періоди, коли вартість електрики менше або в електромережах є надлишок електроенергії, дозволять заощаджувати кошти.

Створення електричного автобуса фінансується в рамках оперативної програми з інтелектуального розвитку через Національний центр досліджень і розвитку.

На проект виділено понад 1 мільйон євро, причому частина коштів інвестована Європейським Союзом.

За інформацією Центрального статистичного управління країни, 36% від усіх електричних автобусів, проданих в ЄС в 2018 році, вироблені на території держави.

Наразі більше шістдесяти місцевих органів влади виявляють інтерес до екологічно чистого транспорту.

За оцінками польського агентства промислового розвитку, у найближчому майбутньому країні будуть потрібні близько 800 електроавтобусів.

Джерело матеріала
loader
loader