Ferrexpo виділить $2,5 млн для боротьби з коронавірусом
Ferrexpo виділить $2,5 млн для боротьби з коронавірусом

Ferrexpo виділить $2,5 млн для боротьби з коронавірусом

Підприємства Групи Ferrexpo (Полтавський, Єристівський і Белановский ГЗК) виділять $2,5 млн на допомогу медичним закладам для боротьби з пандемією COVID-19 на території Полтавської області та в рамках національних програм по всій Україні.Це рішення було прийнято Радою директорів Групи і підтримано основними акціонерами в інтересах трудових колективів та територіальних громад.

В першу чергу кошти будуть спрямовані на придбання апаратів штучної вентиляції легенів, тест-систем для визначення коронавірусу та іншого необхідного обладнання.

Розподіл допомоги буде здійснюватися відповідно до першочергових потреб медустанов.

Українські медики знаходяться на передовій цієї боротьби заради порятунку життів людей, і наше завдання - полегшити їх роботу.

Ferrexpo виділяє фінансову допомогу, яка буде спрямована на забезпечення лікарень і медичних працівників міста Горішні Плавні, Кременчук і Полтава необхідною технікою і засобами для лікування та запобігання поширенню коронавірусу у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України та Департаментом охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації та адміністраціями інших областей", - відзначили в компанії.Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні.

Основною її діяльністю є виробництво та експорт високоякісних залізорудних окатишів, які вткористовуються у виробництві сталі.

Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн колишнього СРСР.

Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК.

У 2019 році компанія виробила 10,5 млн тонн залізорудних окатишів.

Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, а також США.

Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO.

На 22 березня в Україні є 73 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав, повідомляє МОЗ.

За добу виявлено 26 нових хворих.

Недугу виявили у Чернівецькій області - 25 випадків, Житомирській - 2 випадки, у Київській та Івано-Франківській областях —по 5 випадків, Донецькій - 1, на Дніпропетровщині - 2, у Львівській областІ - 2 випадки, Тернопільській та Черкаській - по 1.

У Києві — 29.У світі інфікованих на коронавірус налічується 329 924 людини, одужали понад 95 тис.

Число жертв досягло 14 512 осіб.

Джерело матеріала
loader
loader