Смачний сирний торт із меренгою: покроковий рецепт
Смачний сирний торт із меренгою: покроковий рецепт

Смачний сирний торт із меренгою: покроковий рецепт

«Любите сир, але сирники та запіканки вже набридли? Пропоную вам рецепт сирного пирога за рецептом моєї мами», — розповідає Євген Клопотенко.

Інгредієнти для пирога:

500 г сиру

100 г вершкового масла

2 ст. л. сметани

175 г цукру

250 г борошна

1 ч. л. розпушувача

5 яєць

1 пакетик ванільного цукру

50 г родзинок

Сирний пиріг з меренгою: покроковий рецепт

1. Розм`якшене вершкове масло (100 г) змішайте зі сметаною. Додайте пів склянки цукру та 2 жовтки.

2. Борошно (2,5 ст. л.) змішайте з розпушувачем (1 ч. л.), додайте масляну суміш і замісіть м`яке тісто.

3. Загорніть тісто в харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин.

4. Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Для цього сир (500 г) змішайте з половиною склянки цукру та трьома жовтками. Додайте пакетик ванільного цукру, 50 г родзинок і добре вимішайте.

5. Тісто розкачайте, викладіть у форму для випікання, зверху викладіть шар сирної начинки.

6. Випікайте 30 хвилин за температури 180 градусів.

7. Приготуйте меренги. Білки збийте з цукром у густу піну.

8. Дістаньте пиріг. За допомогою кондитерського мішка викладіть шар меренги та знову поставте в духовку на 15 хвилин за температури 160 градусів.

9. Коли білки почнуть темніти, вимкніть духовку та залиште в ній пиріг на 10 хвилин.

10. Готовому десерту дайте охолонути.


Джерело матеріала
loader