«Я вже не раз говорив про те, що обожнюю всілякі крем-супи та супи-пюре. Ну і як їх можна не любити — густі, насичені та дуже смачні. Існує безліч рецептів супів, які можна приготувати в такий спосіб. Супи-пюре готують із сочевиці та різних овочів, а ще їх готують із зелені. Саме такий суп-пюре зі шпинату я і пропоную приготувати», — каже Євген Клопотенко.
Як приготувати крем-суп зі шпинату
Інгредієнти:
500 г картоплі
1 цибуля ріпчаста
3 горошини запашного перцю
1 шт. лаврового листа
150 г шпинату
100 г мідій
2 зубчики часник
2 гілочки чебрецю
30 г волоського горіха (ядра)
1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
2 ст. л. оливкової олії (для подачі)
до смаку сіль
Суп-пюре зі шпинату: покроковий рецепт
Картоплю почистьте, поріжте на невеликі шматочки. Викладіть картоплю в каструлю, залийте водою, додайте сіль, очищену цибулину, запашний перець і лавровий лист. Цибулина та спеції додадуть супу особливий смак та аромат.
Вийміть цибулю та прянощі, залишивши картоплю у воді, в якій вона варилася. У цьому рецепті картопля грає роль загусника.
Шпинат добре промийте, зріжте нижню частину, а листя поріжте великими шматочками.
Викладіть подрібнене листя шпинату в каструлю з картоплею, доведіть до кипіння, проваріть 1-2 хвилини та зніміть з вогню.
Для обсмажування мідій підготуйте часник та чебрець. Вони нададуть мідіям приємного аромату. Часник чистити не потрібно, достатньо притиснути його ножем.
На сковороді розігрійте олію і викладіть часник з чебрецем. Обсмажуйте 1-2 хвилини, поки часник і чебрець не віддадуть свій смак та аромат.
Після цього видаліть чебрець і часник зі сковорідки, залишивши в ньому ароматне масло.
Обсмажте на середньому вогні в сковороді з маслом розморожені мідії до готовності, періодично їх помішуючи. Для цього потрібно 3-5 хвилин.
Перебийте суп занурювальним блендером у каструлі до отримання однорідної консистенції. Спробуйте суп на смак і за потреби додайте сіль.
Розлийте готовий суп по тарілках. Я рекомендую подавати суп порційно — це зовсім не складно, проте дуже красиво.
У кожну тарілку додайте подрібнені ядра волоських горіхів, трохи мідій і полийте невеликою кількістю оливкової олії.