5 недорогих страв на кожен день, що не гірші від ресторанних
5 недорогих страв на кожен день, що не гірші від ресторанних

5 недорогих страв на кожен день, що не гірші від ресторанних

Кожен день думаєш, що б такого приготувати на обід або на вечерю, щоб смачно, ситно і не дуже затратно? Пропонуємо тобі рецепти недорогих, але дуже смачних страв з доступних продуктів.

Каррі з курки із солодким перцем.

2 курячих філе.

1 цибулина.

2 червоних солодких перців.

1 ст.

л приправи каррі.

3 помідори.

2 ст.

л рослинної олії.

прованські трави до свого смаку.

чорний мелений перець.

Куряче філе вимити й обсушити, нарізати великими кубиками.

Цибулю очистити й нарізати півкільцями.

Солодкий перець очистити від серцевини й насіння, нарізати соломкою.

Помідори опустити на хвилину в окріп, обережно вийняти й очистити від шкірки.

Нарізати м’якоть кубиками.

Розігріти сковороду з рослинною олією, обсмажити цибулю до прозорості.

Додати шматочки курки, приправити каррі й готувати, періодично помішуючи, поки вони рівномірно не обсмажаться.

Додати овочі, накрити кришкою і тушкувати до готовності.

За 5 хв до кінця приготування додати сіль, перець і прованські трави.

Запіканка з шинкою.

300 г пасти.

1 ст.

л оливкової олії.

800 г цвітної капусти.

200 г вареної шинки.

50 г бекону.

1 цибулина.

50 г вершкового масла.

200 мл молока.

30 г борошна.

250 мл бульйону.

80 г тертого сиру.

1 ст.

л панірувальних сухарів.

мелений чорний перець.

Пасту відварити, відкинути на друшляк і перемішати з оливковою олією.

Цвітну капусту розділити на суцвіття.

Варити 3 хв і відкинути на друшляк.

Цибулю порубати й підрум’янити на половині вершкового масла.

Додати шинку і бекон, нарізані кубиками, і смажити 5 хв.

Для соусу на маслі, що залишилося обсмажити борошно.

Влити молоко і бульйон.

Помішуючи віночком, варити до загустіння.

Пасту, капусту, шинку з беконом викласти в форму.

Залити соусом, посипати сухарями й сиром.

Запікати 20 хв при 200°.

Англійський «пиріг».

600 г картоплі.

2 цибулини.

2 ст.

л рослинної олії.

600 г рубаної яловичини.

3 ст.

л томатної пасти.

1 ч.

л гірчиці.

300 мл бульйону.

200 мл молока.

щіпка тертого мускатного горіха.

40 г тертого твердого сиру.

мелений чорний перець.

Картоплю очистити й відварити.

Воду злити, картоплю розім’яти, додавши гаряче молоко, мускатний горіх і спеції до свого смаку.

Цибулю порубати й підрум’янити на олії.

Додати м’ясо і, помішуючи, смажити до зміни кольору.

Покласти томатну пасту і гірчицю.

Смажити 3 хв.

Влити бульйон, посолити, поперчити й тушкувати 15 хв на середньому вогні.

Викласти приготований фарш в змащену маслом форму.

Зверху розподілити картопляне пюре.

Посипати тертим сиром і запікати 30 хв при 200°.

Паста з соусом песто та сиром.

1 порція спагетті.

1 ст.

л соусу песто.

1 ч.

л вершкового масла.

будь-який твердий сир.

сіль та перець, трави до свого смаку.

Відвари спагетті, як вказано на етикетці, злий воду, залишивши буквально 100 г.

На сковорідку поклади та розтопи на малому вогні вершкове масло, додай до нього соус песто та потри сир.

Долий трошки води з-під спагетті, розігрій, постійно помішуючи лопаткою, щоб сир розтанув.

Додай спагетті та добре перемішуй, поки сир не розтане повністю, а соус не вкриє пасту.

Поперчи, посип пряними травами, після чого можеш їсти.

Печений баклажан з йогуртом.

1 невеликий баклажан.

2 ст.

л густого йогурту без нічого.

горішки на свій смак.

оливкова або соняшникова олія.

сіль та перець, прянощі до смаку.

Розігрій духовку до 180 градусів.

Розріж баклажан на половинки та неглибоко поріж його зсередини.

Збризни олією, посоли, поперчи, додай пряні трави на свій смак.

Постав баклажан в духовку до готовності.

Він повинен бути м’яким та легко протикатись виделкою.

Виклади половинки баклажану на тарілку.

Виклади на них йогурт та посип мілко порубаними горішками.

Можеш прикрасити якоюсь травичкою — петрушкою, руколою або кропом.

А які недорогі рецепти знаєш ти?.

Джерело матеріала
loader