Найсмачніша закуска цього року: готуємо баклажани по-корейськи
Найсмачніша закуска цього року: готуємо баклажани по-корейськи

Найсмачніша закуска цього року: готуємо баклажани по-корейськи

Ці баклажани приємно здивують та вразять навіть гурманів та знавців азійської кухні. Вони виходять в міру пікантними та ідеально доповнять будь-яку страву, розповідає 24 Канал з посиланням на портал retsepty.in.ua.

Як заготувати кабачки по-корейськи?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 3 середніх баклажани;
– 2 моркви;
– 2 цибулини;
– 5 зубчиків часнику;
– 50 мілілітрів соєвого соусу;
– 30 мілілітрів оцту;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 50 мілілітрів рослинної олії;
– 1 чайна ложка меленого коріандру;
– гострий перець на смак.

Приготування:

  1. Баклажани помийте та наріжте смужками або кубиками.
  2. Посипте сіллю і залиште на 20 хвилин, щоб видалити зайву гіркоту. Потім промийте їх холодною водою та відтисніть.
  3. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – тонкими смужками або натріть на тертці для корейської моркви.
  4. У сковороді розігрійте рослинну олію. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву та тушкуйте ще 5 хвилин.
  5. Додайте баклажани та обсмажте їх на середньому вогні протягом 10 хвилин, не забувайте помішувати.
  6. Додайте решту інгредієнтів та тушкуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні.
  7. Зніміть сковороду з вогню, дайте страві охолонути.
  8. Потім перекладіть баклажани в миску, накрийте плівкою і залиште маринуватися в холодильнику на 30 хвилин.
  9. Закрийте в стерилізовані банки і зберігайте в темному та прохолодному місці.

Смачного!

Грузинська аджика – це та закрутка, яка ніколи не стоїть до наступного сезону. Тому не втрачайте можливості поповнити свої запаси, поки триває сезон овочів.

Источник материала
loader