Дослідники виявили неочікувану користь кавуна для здоров’я
Дослідники виявили неочікувану користь кавуна для здоров’я

Дослідники виявили неочікувану користь кавуна для здоров’я

Нещодавні дослідження привертають увагу, доводячи, що кавун — це не просто зволожувальна літня закуска, він насправді може покращити здоров’я серця та загальне харчування. Одне дослідження показало, що люди, які їдять кавун, споживають більше вітамінів, клітковини та антиоксидантів, і менше цукру та насичених жирів. Інше клінічне випробування показало, що сполуки в кавуновому соку можуть підтримувати функцію кровоносних судин під час різких стрибків цукру. Завдяки таким поживним речовинам, як лікопен, L-цитрулін та вітамін С, цей яскравий фрукт зарекомендував себе як цілий рік корисний союзник для серцево-судинного здоров’я та якості харчування.

Кавун має багато поживних речовин

Кавун широко відомий своїм смаком та освіжаючим смаком, але нещодавні наукові дослідження підкреслюють, що цей фрукт також може відігравати значну роль у підтримці здоров’я серця та покращенні загальної якості харчування.

Нещодавнє дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, проаналізувало дані Національного обстеження здоров’я та харчування (NHANES) та виявило чіткий зв’язок між споживанням кавуна та кращим загальним харчуванням як у дітей, так і у дорослих. Люди, які їли кавун, мали якісніший раціон, ніж ті, хто його не їв. Зокрема, вони споживали більше харчових волокон, магнію, калію, вітаміну С та вітаміну А. Вони також споживали більше лікопіну та інших корисних каротиноїдів, споживаючи при цьому менше доданого цукру та насичених жирів.

Каротиноїди – це те, що робить багато фруктів та овочів такими барвистими – і такими корисними для вас. Ці потужні рослинні сполуки, включаючи лікопін та бета-каротин, діють як антиоксиданти, які допомагають захищати ваші клітини, зміцнювати імунну систему та навіть можуть знизити ризик хронічних захворювань.

Користь для здоров’я серця під мікроскопом

Спираючись на ці висновки, друге дослідження, також опубліковане в журналі Nutrients , досліджувало, як вживання кавунового соку може захистити функцію кровоносних судин у періоди підвищеного рівня цукру в крові (гіперглікемії). [2] Це клінічне випробування, проведене в Університеті штату Луїзіана, мало рандомізований, подвійний сліпий, плацебо-контрольований перехресний дизайн.

Це теж варте вашої уваги -  Скільки радіації може витримати організм

Протягом двох тижнів учасники щодня вживали кавуновий сік, поки дослідники вивчали вплив двох природних сполук кавуна, L-цитруліну та L-аргініну. Ці сполуки оцінювали за їх впливом на біодоступність оксиду азоту та варіабельність серцевого ритму. Обидва дослідження були підтримані фінансуванням Національної ради з просування кавунів.

Поживні речовини, що підтримують кардіометаболічний стан

«Ми визнаємо, що хоча вибірка була невеликою (18 здорових молодих чоловіків та жінок) і потрібні додаткові дослідження, це дослідження доповнює наявну кількість доказів, що підтверджують регулярне споживання кавуна для кардіометаболічного здоров’я. Окрім L-цитруліну та L-аргініну, кавун є багатим джерелом антиоксидантів, вітаміну С та лікопіну, які можуть допомогти зменшити оксидативний стрес і відігравати певну роль у профілактиці серцевих захворювань», — сказав доктор Джек Лоссо, доктор філософії, професор Школи харчування та харчових наук Університету штату Луїзіана.

Кавун заповнить прогалину у продажу фруктів

У рекомендаціях щодо харчування американців (DGA) рекомендується споживати від 1,5 до 2,5 склянок фруктів щодня, і наразі дорослі та діти в США не досягають цієї мети, отримуючи лише близько половини рекомендованої порції фруктів щодня. Кавун – це багатий на поживні речовини фрукт і чудове джерело вітаміну С (25% від добової норми), джерело вітаміну В6 (8% від добової норми), а також чудовий спосіб підтримувати водний баланс (92% води), адже на 2 склянки кавун припадає лише 80 калорій.

Соковиті ласощі на всі пори року

Думки про соковитий кавун на вашому майбутньому барбекю чи зустрічі на свіжому повітрі, ймовірно, викликають спогади про насолоду ідеально стиглими фруктами влітку минулого року. Насправді ж кавун можна їсти будь-коли завдяки різноманітності клімату, який дозволяє вирощувати кавун цілий рік. Незалежно від того, чи чекаєте ви перших ознак літа, щоб насолодитися кавуном, чи ні, дозвольте цьому новому дослідженню в галузі харчування підштовхнути вас до включення кавуна до вашого збалансованого раціону.

Це теж варте вашої уваги -  Стан мозку може передбачити тривалість життя
Источник материала
loader
loader