Чим відрізняються жовті помідори від червоних: головні відмінності
Чим відрізняються жовті помідори від червоних: головні відмінності

Чим відрізняються жовті помідори від червоних: головні відмінності

Між червоними та жовтими помідорами є різниця.Томати жовтого кольору менш кислі, у них більше м'якоті. Їх спокійно можна вживати людям з алергіями, відхиленнями в системі травлення, оскільки вони безпечні.Жовті плоди менш калорійні.Крім того, жовті помідори містять більше заліза, цинку, фосфору, фолієвої кислоти та ніацину. Саме завдяки високому вмісту вітаміну А вони мають таке забарвлення.При цьому вони не можуть похвалитися бета-каротином (провітамін А) та лікопіном.Жовті помідори цінуються тим, що їх дозволяється вживати під час дієт навіть маленьким дітям.Такі томати солодші, ніж червоні.Однак споживати надто багато таких помідорів не варто. Справа в тому, що вони можуть спровокувати появу каміння в нирках через те, що в них міститься велика кількість крохмалю.Червоний помідор більш калорійний. При цьому в ньому більше клітковини та вітаміну С.Червоний колір томату з'являється завдяки пігменту лікопіну. Ця речовина допомагає у профілактиці серцевих та онкологічних захворювань, зменшує ризик розвитку катаракти та деяких запальних хвороб.Особливо важливо вживати червоні плоди вагітним і жінкам, що годують.Щоб отримати максимум користі від помідорів, треба вживати їх регулярно, але без фанатизму.Зберігати томати слід у темному сухому місці. У холодильнику помідори втрачають свої корисні властивості.

Источник материала
loader
loader