Інколи кулінарні відкриття трапляються самі собою принаймні конкретно цьому випадку сприяло відключення світла. І з'ясувалося, що яйця можна зварити без ризику їх перетримати! Як це зробити розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Варимо яйця у новий спосіб
Ставимо каструлю на плиту, наливаємо в неї воду та кладемо яйця. Вмикаємо вогонь, як тільки вода почне кипіти – вимикаємо його та накриваємо каструлю кришкою.
Скільки часу тримати яйця у воді залежить від того, який результат ви хочете отримати. Можна орієнтуватися на такі очікування:
- рідкі жовтки – 3 хвилини;
- "мішечок" – 6 хвилин;
- круто зварені – 8 – 9 хвилин.
Чому цей спосіб кращий за традиційний
Якщо ви варитимете яйця таким чином, то зможете бути впевнені, що вони не потріскаються і не переваряться. Також на жовтках не утвориться зелений наліт, тож естетичній привабливості яєць нічого не загрожує.
Білок теж приємно потішить, адже вийде куди ніжнішим, аніж зазвичай. А економія газу чи електрики, якою б незначною вона не була, все одно потішить.