І деякі господині припустили, що замочування курки перед приготуванням може покращити смак кінцевої страви. На їх думку, це актуально для птиці з ферм, де їм дають гормони та антибіотики. Чи дійсно треба замочувати курку, розповідає 24 Канал.
Чи треба вимочувати курку перед приготуванням
У нещодавньому роз'ясненні експерти заявили, що просте вимочування у воді не змінює склад м'яса птиці. Вони підкреслюють, що всі присутні гормони та антибіотики залишаться недоторканими, попри процес замочування.
Важливо правильно видалити шкідливі речовини з м'яса – зокрема, зливати початкову воду, яка використовувалася для варіння туші, перед тим, як додавати свіжу воду для продовження приготування. Цей метод вважається найбільш ефективним і логічним підходом до забезпечення безпечного споживання.
Експерти вказують на те, що існує значна ймовірність того, що всі антибіотики, гормони та інші шкідливі для здоров'я людини речовини випаруються з курячого м'яса.
А ви знаєте: як правильно морозити м'ясо та скільки його можна зберігати.