Чому краще ніколи не поєднувати на сніданок каву та яйця
Чому краще ніколи не поєднувати на сніданок каву та яйця

Чому краще ніколи не поєднувати на сніданок каву та яйця

Як стверджують фахівці, таке поєднання може завдати шкоди вашому організму. Про це повідомляє 24 Канал із посиланням на Mirror.

Користь яєць та кави

Яйця дійсно корисні, вони містять багато білка, вітаміни – A, D, B12 та інші речовини, які допоможуть насисти організм. Натомість кава відома своїм стимулювальним ефектом завдяки високому вмісту кофеїну.

Важливо! Однак, ранкове поєднання цих двох продуктів може заважати засвоєнню важливих мікроелементів. Зокрема, таніни та поліфеноли, що містяться в каві, блокують засвоєння заліза та кальцію з яєць.

Коли пити каву після сніданку

Нксперти радять почекати щонайменше годину після сніданку з яйцями, перш ніж пити чай або каву.

Цей час між прийомом їжі та чашкою ароматної кави допоможе уникнути можливих проблем із травленням, таких як печія або кислотний рефлюкс. Річ у тім, що обидва продукти посилюють вироблення шлункового соку.

Поєднання яєць і кави може також спровокувати зневоднення через їхні сечогінні властивості, – пояснює дієтологиня Прія Бансал.

Також варто пам'ятати, що кава здатна впливати на засвоєння деяких ліків, зокрема антибіотики або антациди. У поєднанні з яйцями цей ефект може посилюватися, знижуючи ефективність препаратів. Тож, порада розділяти ці продукти за часом вживання – дуже виправдана.

Теги по теме
Здоровая жизнь Профилактика заболеваний
Источник материала
loader
loader