Коли немає часу і терпіння, а смачненького хочеться: готуємо лінивий яблучний пиріг
Коли немає часу і терпіння, а смачненького хочеться: готуємо лінивий яблучний пиріг

Коли немає часу і терпіння, а смачненького хочеться: готуємо лінивий яблучний пиріг

Можна замінити тісто тонким лавашем і тоді пиріг приготується швидше. 24 Канал з посиланням на Storinka ділиться рецептом яблучного пирога без тіста, який можна спекти за 15 хвилин.

Лінивий яблучний пиріг

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 8 – 10

Інгредієнти:
– тонкий лаваш
– яблука (твердих сортів) – 1 кілограм
– цукор – 1 столова ложка
– вершкове масло – 50 грамів

Приготування:

  1. Яблука помийте та наріжте кубиками. Сковороду з антипригарним покриттям розігрійте з маслом. Викладіть яблука і на середньому вогні пропарте їх під кришкою. Присипте цукром, щоб вони карамелізувалися.
  2. Поки яблука смажаться, лаваш наріжте на однакові шматочки.
  3. Візьміть деко, застеліть його пергаментом і покладіть один шматок лаваша. Зверху викладіть шар із яблук, накрийте іншим шматком лаваша і знову яблука. Продовжуйте робити, доки не закінчаться яблука чи лаваш.
  4. Верхнім шаром пирога викладіть лаваш. Змастіть олією і присипте цукром. Можна за бажанням додати кориці.
  5. Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте пиріг і знизьте температуру до 150 градусів. Випікайте 15 хвилин.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся як приготувати один з найпопулярніших домашніх десертів – торт "Наполеон".

Источник материала
loader
loader