В Україні повністю або частково відновили понад 900 обʼєктів медзакладів
В Україні повністю або частково відновили понад 900 обʼєктів медзакладів

В Україні повністю або частково відновили понад 900 обʼєктів медзакладів

В Україні повністю чи частково відновили понад 900 обʼєктів медзакладів, пошкоджених окупантами.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"За понад два з половиною роки повномасштабної війни в Україні вдалося повністю та частково відновити 901 обʼєкт українських медзакладів, серед яких 551 – відновлено повністю та ще 350 – частково. Найбільше відновлено об’єктів на Миколаївщині, Дніпропетровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині. Насамперед йдеться про медзаклади на звільнених від окупації територіях, а також ті, що зазнали невеликих ушкоджень, зокрема вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОЗ, забезпечення доступу до медичних послуг є одним із пріоритетів держави, відтак відновлення медичної інфраструктури триватиме і надалі. Допомогу в цьому Україні надають міжнародні партнери.

Як повідомлялося, за даними МОЗ, за час повномасштабної війни російські снаряди та ракети зруйнували вщент 226 обʼєктів медзакладів, які відновленню не підлягають. Ще 1685 обʼєктів медзакладів пошкодили. Найбільших втрат зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі.

Наразі отримати повну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях неможливо. Також росіяни пошкодили 231 автівку екстреної медичної допомоги, знищили 263 та захопили 125 автівок «екстренки».

Фото: МОЗ

Теги по теме
Министерство здравоохранения
Источник материала
loader
loader