Популярні гамбургери з McDonald’s стали причиною серйозного спалаху кишкової палички у США
Популярні гамбургери з McDonald’s стали причиною серйозного спалаху кишкової палички у США

Популярні гамбургери з McDonald’s стали причиною серйозного спалаху кишкової палички у США

Органи охорони здоров'я, включаючи Управління з контролю за продуктами і ліками (FDA) і Центри з контролю і профілактики захворювань (CDC), підтвердили, що кількість госпіталізацій, пов'язаних зі спалахом, зросла до 22. Хоча про нові летальні випадки не повідомлялося, в штаті Колорадо зареєстровано смерть літньої пацієнтки, пов'язану зі спалахом.

Що спричинило отруєння

За останніми даними, у дитини та дорослого діагностовано гемолітико-уремічний синдром – серйозний стан, що характеризується пошкодженням кровоносних судин у нирках. Наразі експерти з'ясовують джерело інфекції, попередні оцінки вказують на можливий зв'язок з подрібненою цибулею або яловичими котлетами.

Усі, хто отруївся, повідомили, що перед цим їли в мережі McDonald's, зокрема замовляли гамбургер Quarter Pounder.

"Конкретний інгредієнт, пов'язаний із захворюванням, ще не визначено, але слідчі зосереджені на двох: зокрема свіжій нарізаній цибулі та свіжих яловичих котлетах", – ідеться в заяві американського регулятора.

Поки триває розслідування, компанія Taylor Farms, постачальник ріпчастої цибулі в регіони, де зафіксовано спалах, вирішила відкликати усі постачання жовтої цибулі. Ситуація залишається під пильною увагою, а представники органів охорони здоров'я працюють над визначенням точної причини спалаху.

Бургери прибрали з меню

Ресторани McDonald’s у 13 штатах тимчасово прибрали з меню гамбургер Quarter Pounder, хоча інші страви, включно з іншими бургерами з яловичиною, як і раніше, доступні.

Зокрема, гамбургери Quarter Pounder вилучають з меню у штатах: Колорадо, Канзасі, Юті та Вайомінгу, а також у деяких районах Айдахо, Айова, Міссурі, Монтана, Небраска, Невада, Нью-Мексико і Оклахома.

Акції гіганта швидкого харчування впали більш ніж на 2 відсотки на початку торгів у другій половині дня.

Постраждалі подали позов

Юридичні фірми подали позови від імені двох споживачів з Колорадо і Небраски, які відчули нездужання після вживання бургерів.

Кожен позов вимагає відшкодування збитків у розмірі не менш як 50 000 доларів. Імовірно, позов подадуть усі 25 постраждалих від інфекції.

Центри з контролю і профілактики захворювань США (CDC) рекомендували тим, хто з'їв гамбургер Quarter Pounder і хто відчув симптоми отруєння, як-от діарея, бловота, температура вище 38,9°C, звернутися по медичну допомогу.

У нещодавній заяві компанія McDonald's наголосила, що забезпечення безпеки харчових продуктів залишається її найвищим пріоритетом. І вже вжито швидких і рішучих заходів щодо інциденту з отруєннями.

Теги по теме
США
Источник материала
loader