Реал засудив власних фанатів за прояви расизму на адресу гравців Барселони
Реал засудив власних фанатів за прояви расизму на адресу гравців Барселони

Реал засудив власних фанатів за прояви расизму на адресу гравців Барселони

Мадридський Реал у одинадцятому турі іспанської Ла Ліги зазнав розгрому в El Clasico проти каталонської Барселони на власному полі.

Реал Мадрид — Барселона 0:4 Відео голів та огляд матчу Ла Ліги

Цього разу зайві емоції на полі поміж футболістами майже не давали про себе знати, однак не обійшлось без чергових інцидентів на трибунах.

У другому таймі на адресу гравців команди Ганса-Дітера Фліка, зокрема — нападників Ламіна Ямала та Рафіньї Діаса, фанати "галактікос" вигукували расистські вислови, що не залишилось поза увагою соціальних мереж, а пізніше — і офіційних осіб.

Відео інциденту:

Реал виступив із наступною заявою:

"Мадридський Реал рішуче засуджує будь-які прояви расизму, ксенофобії та насильства у футболі та спорті і глибоко шкодує про образи, які кілька вболівальників виголосили вчора ввечері в одному з кутів стадіону.

Реал Мадрид розпочав розслідування з метою знайти та ідентифікувати винуватців цих прикрих і підлих образ, щоб вжити відповідних дисциплінарних та судових заходів".

Трохи пізніше свій коментар щодо ситуації опублікувала й Ла Ліга:

"У зв'язку з подіями, що відбулися під час матчу Реал Мадрид — Барселона, під час якого спостерігалася неприпустима расистська поведінка, Ла Ліга негайно повідомить про образи та расистські жести, отримані гравцями Барселони, до Відділу з питань боротьби з проявами ненависті Інформаційної бригади Національної поліції, а також проінформує Його Високоповажність Координаційного прокурора Відділу з питань злочинів на ґрунті расової ненависті та дискримінації Державної генеральної прокуратури.

Ла Ліга рішуче засуджує ці події на стадіоні Сантьяго Бернабеу і залишається непохитною у своєму прагненні викорінити будь-які прояви расизму та ненависті на стадіонах і за їх межами. Цьому злу немає місця в спорті".

Нагадаємо, що раніше підсумки гри для своїх команд прокоментували головні тренери Карло Анчелотті та Ганс-Дітер Флік.

Источник материала
loader