У Харкові чоловік відмовився показати документи працівникам ТЦК і наїхав на них автомобілем
У Харкові чоловік відмовився показати документи працівникам ТЦК і наїхав на них автомобілем

У Харкові чоловік відмовився показати документи працівникам ТЦК і наїхав на них автомобілем

У Харкові 25 жовтня стався конфлікт між водієм і групою ТЦК, за словами військових, чоловік відмовився надати документи для перевірки та наїхав на групу оповіщення машиною.

Про це повідомив у Фейсбуці Харківський обласний терцентр комплектування та соціальної підтримки, передає Укрінформ.

“У Харковіздійснено напад на військовослужбовців Збройних сил України. Нападника, який здійснив наїзд автомобілем і травмував військовослужбовців, затримано правоохоронцями. Це особа, яка злісно ухилялася від військового обліку”, - заявили у Центрі.

Згідно із повідомленням, громадянин, який перебував за кермом, “відмовився надати військово-облікові документи для перевірки”, а потім “розпочав небезпечно маневрувати, пошкодив кілька автомашин групи оповіщення та здійснив наїзд на людей, травмувавши трьох військовослужбовців”.

За інформацією Центру, водія зрештою затримали правоохоронці, тривають відповідні процесуальні дії.

“Життю військовослужбовців загроз немає, травмованим надається медична допомога”, - зазначили в обласному ТЦК.

Також у Центрі повідомили, що водій “вів пряму трансляцію у соціальній мережі окремих епізодів спровокованого ним конфлікту”.

“Відповідно підібрані та відредаговані частини відео зараз поширюються ворожими та окремими українськими інформаційними ресурсами із коментарями та описами, які спотворюють та перекручують дійсність. Показово, що російськи інформаційні помийки оперативно використали резонанс цієї кримінальної події для подальшого просування своїх наративів. Зокрема, поширюються дезінформація про “перекриття” або “блокування” Харкова, що, як і зазвичай, не відповідає дійсності”, - йдеться у заяві Центру.

На відео, що ширяться у соцмережах, частково зафіксовані суперечки водія із військовослужбовцями, зокрема, він вимагає від групи оповіщення пред’явити йому документи, відмовляється вийти із машини, а йому у салон розпилили газ із балончика. Також чоловік на відео розповідав, що має “документ”, яким підтверджується його смерть, і, за його словами, він у суді змушений доводити, що його визнали мертвим помилково.

У поліції ймовірне затримання чоловіка та сам конфлікт журналістам поки не прокоментували.

Як повідомлялося, у Запоріжжі призначене службове розслідування через конфлікт між працівником ТЦК та перехожим, під час якого військовий зробив попереджувальний постріл угору.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Харьков
Источник материала
loader