Гарріс і Трамп розділили ключові штати порівну – Bloomberg
Гарріс і Трамп розділили ключові штати порівну – Bloomberg

Гарріс і Трамп розділили ключові штати порівну – Bloomberg

За десять днів до виборів президента США демократка Камала Гарріс та республіканець Дональд Трамп зрівнялися за рівнем підтримки. Йдеться про сім ключових так званих хитких штатів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Дані опитування BloombergNews/Morning Consult свідчать, що Гарріс і Трамп йдуть нарівні - з 49% підтримки на кожного у семи штатах (Аризона, Джорджія, Мічиган, Невада, Північна Кароліна, Пенсильванія та Вашингтон). Статистична похибка опитування становить 1 відсоток.

Щоб перетягнути перевагу Трамп має намір мобілізувати виборців, які зазвичай не приходять на вибори. Гарріс намагається залучити жінок та "підібрати" поміркованих республіканців, які не є прихильниками Трампа.

Демократка перевищує свого опонента за деякими особистими якостями. Виборці віддають перевагу Гарріс, коли йдеться про розумово здорового, чесного і милосердного кандидата. Ці виборці також частіше вважали Трампа небезпечним

Проте експрезидент теж має сильні сторони, зокрема багато виборців вважає його досвідченим, патріотом та сильним лідером.

Як пише Bloomberg, Трамп має перевагу у найважливішому - економіці. Приблизно 50% американців у ключових штатах більше довіряють йому в економічних питаннях, тоді як Гарріс - 45%.

Президентські вибори у США відбудуться 5 листопада. Головна битва точиться між двома головними кандидатами - республіканцем Дональдом Трампом та демократкою Камалою Гарріс.

Нагадаємо, республіканці в обох палатах Конгресу США починають готувати свій порядок денний на "перші 100 днів" Дональда Трампа на випадок його перемоги за результатами виборів, що відбудуться 5 листопада.

Теги по теме
Дональд Трамп
Источник материала
loader