Смартфони перетворюються на "цеглу": головні проблеми нової Android 15 і як їх виправити
Смартфони перетворюються на "цеглу": головні проблеми нової Android 15 і як їх виправити

Смартфони перетворюються на "цеглу": головні проблеми нової Android 15 і як їх виправити

Деякі власники скаржаться на блокування гаджетів, постійні перезавантаження і менш страшні негаразди після оновлення.

З 15 жовтня користувачам смартфонів доступна операційна система Android 15, яка разом із багатьма перевагами має низку недоліків. Портал Android Police відзначив головні проблеми нової версії, а також способи їх усунення.

З кожним новим оновленням у будь-якого програмного забезпечення з'являються нові проблеми. У випадку Android 15 застосунки поводяться неправильно, навігація в системі стала "глючною", а деякі телефони Pixel 6 взагалі перестали працювати. Особистий досвід редакції AP і обговорення в соцмережах свідчать про те, що негаразди трапляються досить рідко, але вони є. Схоже, що оновлення пройшло гладко для більшості користувачів, але кілька нещасних зіткнулися з проблемами від просто незручних до критичних, що призводять до поломки пристрою.

Блокування телефонів

Android 15 — останнє велике оновлення, яке, як очікується, отримають Pixel 6 і Pixel 6 Pro. Кілька користувачів мережі повідомили, що після оновлення до Android 15 їхні телефони Pixel 6 повністю перестали працювати, як то кажуть: перетворилися на "цеглу".

Спочатку проблема, здавалося, була пов'язана з новою функцією особистого простору Android 15, оскільки в ранніх звітах йшлося про те, що пристрої "повністю вимикалися" після ввімкнення цієї функції. Однак в інших звітах ця функція не згадується, а один користувач повідомив, що його телефон раптово перестав працювати під час використання у звичайному режимі.

Проблема не є універсальною, і складно сказати, наскільки вона поширена насправді. Багато власників Pixel 6 оновили операційну систему і почали використовувати всі функції без проблем.

Як виправити: краще відкласти оновлення Android для пристроїв Pixel 6 або Pixel 6 Pro, поки Google не випустить виправлення помилки для цієї конкретної проблеми. У липні Google визнала проблему, яка призводила до зависання телефонів Pixel 6 після скидання налаштувань до заводських. У цьому разі компанія порадила постраждалим користувачам звернутися до служби підтримки.

Не працює жест "назад"

Низка користувачів Pixel 8 Pro повідомили про проблеми з жестом "назад". Щоб повернутися на попередню сторінку або розділ меню, потрібно провести пальцем від краю дисплея. Після оновлення до Android 15 деякі люди повідомили, що жест працює тільки з правого боку, в той час як інші скаржаться, що управління не працює по обидва боки пристрою.

Як це виправити: Схоже, Google скоро усуне проблему разом із новим оновленням. Якщо ж вона вже виникла, то можна переключитися на навігацію кнопками в налаштуваннях телефону, перезавантажити пристрій, а потім знову повернутися до навігації жестами.

Проблеми з Instagram

Кілька користувачів Reddit повідомили, що після оновлення до Android 15 під час перегляду історій у застосунку Instagram він перестає відповідати, просто кажучи, "зависає".

Як виправити: Оновити Instagram. Оновлення, викладене в Play Store незабаром після виходу Android 15, виправило цю помилку.

Раптове перезавантаження смартфонів

На форумах підтримки Google і Reddit з'явилися кілька повідомлень про випадкові перезавантаження телефонів Pixel 6 після встановлення Android 15. Автор одного з постів написав, що ці перезавантаження відбувалися лише тоді, коли телефон був "під'єднаний до концентратора, що забезпечує Ethernet і живлення" понад кілька хвилин; один користувач, який розмістив повідомлення на форумі Pixel Phone Help, повідомив, що його Pixel 6 перезавантажується, коли екран телефона заблоковано, під'єднано навушники USB-C, водночас не відтворюється медіафайл.

Як виправити: Google поки що не відреагувала на цю помилку, але експерт із продуктів на форумі Pixel Phone Help рекомендує запускати свої пристрої в безпечному режимі, щоб визначити, чи спричиняє перезавантаження конкретний додаток. Щоб запустити їх у безпечному режимі, відкрийте меню живлення телефону, потім натисніть і утримуйте опцію "Перезавантажити"; з'явиться опція перезапуску в безпечному режимі. Один користувач Reddit повідомив, що перезавантаження припинилися після видалення застосунку Life360, але невідомо, чи він був причиною.

Повільна перевірка оновлень у Play Store

Судячи з коментарів на Reddit, багато користувачів Pixel відчули проблеми з Play Store після оновлення до Android 15. Зокрема, процес перевірки оновлень застосунків сильно сповільнився.

Як виправити: один коментатор рекомендує стандартний метод — очистити сховище та кеш Play Store. Утім, інші користувачі кажуть, що це не вирішує проблему. Ймовірно, доведеться почекати, поки Google випустить патч для виправлення помилки.

Источник материала
loader
loader