У ТЦК відповіли, чи мобілізовуватимуть осіб від 50 років
У ТЦК відповіли, чи мобілізовуватимуть осіб від 50 років

У ТЦК відповіли, чи мобілізовуватимуть осіб від 50 років


Мобілізація громадян віком 50-60 років є правомірною та такою, що цілком і повністю відповідає нормам чинного законодавства, запевнили у ТЦК.

У Волинському ТЦК підтвердили можливість призову чоловіків від 50до 60 років на військову службу під час мобілізації. Водночас основними критеріями виступатиместан здоров’я, військова спеціальність та досвід.Про це у пресслужбі Волинського обласного ТЦК у четвер, 24 жовтня.

У повідомленні зауважили, що відповідно до Закону “Про військовий обов’язок і військову службу”, військовозобов’язаними є особи чоловічої статі віком від 18 до 60 років, котрі можуть бути призваними на військову службу під час мобілізації.

“А щодо “сенсації” навколо новини, що чоловіків віком від 50 до 60 років не будуть мобілізувати, зазначаємо, що заборони щодо призову на військову службу громадян даної вікової категорії немає. Є відповідне розпорядження щодо мобілізації осіб даного віку, однак цей документ врегульовує процедуру призову вказаної категорії осіб і, власне, призначений лише для службового користування”, – додали у пресслужбі.

Нині в Україні громадяни віком понад 50 років, котрі не мають звільнення від військової служби за станом здоров’я або інших законних підстав, підлягають мобілізації на загальних умовах.

У ТЦК зауважили, що під час мобілізації основна увага приділяється визначенню придатності до служби за станом здоров’я, військовій спеціальності та наявному досвіду.

Раніше повідомляли, що Україні необхідно до кінця року мобілізувати ще 200 тисяч новобранців, але ці плани навряд чи вдасться реалізувати.

Приготуватися 20-річним: як планують змінити мобілізаційний вік



Теги по теме
военные
Источник материала
loader
loader