Турецькі авіакомпанії припинили польоти в Іран
Турецькі авіакомпанії припинили польоти в Іран

Турецькі авіакомпанії припинили польоти в Іран

Компанія Turkish Airlines та Pegasus Airlines припинили здійснювати рейси з та в Іран до кінця жовтня через занепокоєння щодо можливого удару Ізраїлю по Ірану.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Hürriyet Daily News.

Turkish Airlines та Pegasus Airlines скасували всі рейси в Іран до 1 листопада на тлі зростання занепокоєння щодо можливого удару Ізраїлю у відповідь на нещодавні ракетні атаки Ірану”, - повідомляє видання.

Нагадується, що минулого тижня два документи розвідки СШАпро плани Ізраїлю щодо відплати на ракетний удар Ірану були оприлюднені та поширені в Telegram. Уряд США розпочав розслідування витоку, а спікер Палати представників Майк Джонсон назвав ситуацію «дуже тривожною».

Тим часом німецька авіакомпанія Lufthansa оголосила вчора, що також продовжить призупинення польотів до Бейрута та Тегерана до 2025 року через триваючу кризу.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Іран запустив залп ракет по Ізраїлю у відповідь на вбивство кількох лідерів пов'язаних з Іраном збройних угруповань. За твердженням Корпусу вартових ісламської революції, вперше було застосовано гіперзвукові ракети «Фаттах».

Міністр оборони Йоав Галлант 9 жовтня заявив, що удар Ізраїлю по Ірану у відповідь на його атаку минулого тижня буде «смертоносним, точним і несподіваним».

Теги по теме
Иран
Источник материала
loader
loader