Унаслідок урагану «Оскар» на Кубі загинули шестеро людей
Унаслідок урагану «Оскар» на Кубі загинули шестеро людей

Унаслідок урагану «Оскар» на Кубі загинули шестеро людей

Президент Куби Мігель Діас-Канель заявив, що через ураган «Оскар», який обрушився на країну напередодні, загинули щонайменше шестеро людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

У понеділок ураган досягнув східного узбережжя острівної держави та приніс із собою вітри та сильні зливи. Зокрема провінція Гуантанамо зазнала серйозної шкоди внаслідок шторму. Ці події відбуваються у той час, як острів намагається відновити електропостачання після найбільшого відключення світла за останні роки.

Енергетична компанія Куби заявила, що до обіду понеділка було відновлено електропостачання у більшій частині Гавани, яка налічує понад два мільйони мешканців. Водночас кубинські чиновники зазначили, що багато жителів за межами столиці залишаються без світла.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Національна електромережа Куби припинила роботу після виходу з ладу однієї з основних електростанцій острова. Унаслідок цього вся країна залишилася без світла.

У суботу на острові знову сталося відключення електроенергії через збій у роботі національної електроенергетичної системи – вдруге за останню добу.

Раніше повідомлялось, що ураган «Оскар» вируєна острові Великий Інагуа на Багамах і може досягти у неділю кубинських муніципалітетів Ольгін та Гуантанамо.

Источник материала
loader
loader