Держдума РФ терміново виділила 1,5 трильйона рублів на війну
Держдума РФ терміново виділила 1,5 трильйона рублів на війну

Держдума РФ терміново виділила 1,5 трильйона рублів на війну

Ухвалення законопроєкту дозволяє виділити додаткові бюджетні кошти у 2024 році на “пріоритетні цілі”, визначені Володимиром Путіним.

Держдума РФ підтримала поправку до Бюджетного кодексу РФ, яка дозволить збільшити загальний обсяг видатків федерального бюджету в 2024 році на суму до 1,5 трлн рублів ($15,4 млрд за поточним курсом) без внесення поправок до закону про бюджет. Рішення прийнято 22 жовтня, передають росЗМІ.

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалення законопроєкту дозволяє виділити додаткові бюджетні кошти у 2024 році на “пріоритетні цілі”, визначені Володимиром Путіним.

Раніше, виступаючи у парламенті під час обговорення законопроєкту, міністр фінансів РФ Антон Сілуанов визнав, що цього року виникли додаткові потреби у фінансуванні низки завдань, передусім – війни в Україні.

“Це витрати на субсидування відсоткових ставок за низкою програм, і в першу чергу за іпотечними програмами, додатково у зв’язку зі зростанням ставок потрібно понад 500 млрд рублів в поточному році. Крім того, потрібні додаткові кошти на обслуговування боргу, ставки теж зросли, потрібне збільшення видатків на ці цілі. І наступна позиція основна, велика – це додаткові витрати на забезпечення потреб “спеціальної військової операції”, -зазначив Сілуанов.

Він заявив, що у зв’язку з цим уряд просить дозволити збільшити видатки федерального бюджету цього року. У результаті вони становитимуть 39,4 трлн, дефіцит зросте до 3,3 трлн рублів, або 1,7% ВВП.

У Рахунковій палаті РФ зауважили, що у законопроекті не визначені джерела покриття збільшення видатків, але його ухвалення підтримали.

Раніше ЗМІ писали, що у 2025 році Росія планує збільшити витрати на оборону. Зокрема, Кремль має намір витратити на військові потреби понад 13 трлн. рублів.



Теги по теме
Россия Бюджет
Источник материала
loader
loader