З ким приходять військовозобов'язані на ВЛК? Головний медик Волині розповів деталі
З ким приходять військовозобов'язані на ВЛК? Головний медик Волині розповів деталі

З ким приходять військовозобов'язані на ВЛК? Головний медик Волині розповів деталі

На Волині майже кожен військовозобов'язаний проходить військово-лікарську комісію з адвокатом. Про це на телеканал «Конкурент TV» розповів начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух.

«Ну майже кожен військовозобов'язаний приходить з адвокатом… Він просто-напросто хоче адвокатський супровід при проходженні. І ніякий лікар не буде брати на себе відповідальність писати якісь невідомо які речі і обманювати, тому що це все фіксується, це все вноситься. Тому це неправильна думка про те, що якщо ти вже прийшов на ВЛК – то це вже все», – наголосив медик.

Юрій Легкодух звернув увагу на випадки затягування медичних висновків та необґрунтованих направлень на додаткові обстеження під час проходження ВЛК.

«Власне ми і стараємося бачити факти затягування, факти скерування на якісь там дообстеження, факти натягування, коли то тієї хвороби немає… Коли людина здорова, не хворіла ніколи, ти ж не напишеш їй… Я завжди наголошую і кажу всім головам ВЛК: «Друзі, пам'ятаєте про ту відповідальність». Ну не може бути так, що пацієнт прийшов з «голою» історією своєї хвороби, ніколи нікуди не звертався і трах-бах тут ви виявляєте і гіпертонічну хворобу, і інсульти, інфаркти в анамнезі ще щось приписуєте… Воно зараз так не проходить», – зауважив головний медик Волині.

Як відомо, Міністерство оборони втричі збільшило показники мобілізації. Наступною ціллю Міноборони є реформа територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Повідомлялося, що депутати хочуть дати можливість українцям, які досі жодного разу не були у ТЦК, сплатити 8,5 тис. грн штрафу за власною ініціативою через «Резерв+».

До слова, бойові частини відмовляються мобілізувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони вже не здатні виконувати необхідні завдання. Однак є два випадки, коли цю категорію все ж можуть призвати.

Також упродовж 2024 року понад шість мільйонів військовозобовʼязаних не оновили свої дані вчасно. Про це заявив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Олександр Федієнко

Источник материала
loader
loader