5 причин їсти авокадо: як саме цей фрукт впливає на ваш організм
5 причин їсти авокадо: як саме цей фрукт впливає на ваш організм

5 причин їсти авокадо: як саме цей фрукт впливає на ваш організм

Доктор Френк Ху, професор дієтології та епідеміології в Гарвардській школі громадського здоров'я ім. Т.Х. Чана пояснив, що авокадо містить багато поживних речовин, при цьому фрукт містить дуже мало вуглеводів і велику кількість корисних жирів і клітковини.

Авокадо знижує рівень холестерину

Авокадо містить корисні для серця жири. Більшість з яких є мононенасиченими, що відрізняється від насичених жирів, яких багато в м'ясі та молочних продуктах.

Піч у тім, що насичені жири можуть "засмічувати" кровоносні судини і підвищувати ризик серцевих захворювань. Усе через ЛПНЩ або "поганий" холестерин.

У той час як насичені жири підвищують рівень холестерину ЛПНЩ. З цієї причини авокадо може допомогти контролювати рівень холестерину в крові.

За даними дослідження, люди, які з'їдали щонайменше дві порції авокадо на тиждень, мали на 21 % нижчий ризик ішемічної хвороби серця.

Авокадо покращує мікробіом кишечника

Авокадо містить багато клітковини, яка може допомогти вам підтримувати здорову вагу і сприяти здоров’ю кишечника. Коли кишкові бактерії перетравлюють клітковину, вони вивільняють невеликі молекули, які називаються постбіотиками, що впливають на наш загальний стан здоров'я.

За словами доктора Клінгбейла, здорові бактерії також можуть сигналізувати нашому мозку про те, що ми ситі.4.

Також авокадо забезпечує денну норму клітковини. Це важливо, оскільки дослідження показують, що більшість людей їдять її недостатньо. Добова норма клітковини 21 – 38 грамів щодня, залежно від віку та статі. Цілий авокадо містить близько 10 грамів клітковини.

Авокадо багате на корисні мікроелементи

Вітамін Е, що міститься в авокадо, може підтримувати здоров'я шкіри. І хоча банани, як правило, отримують всю славу за вміст калію, авокадо містить ще більше цього важливого мінералу. Калій допомагає організму знизити високий кров'яний тиск.

Теги по теме
Профилактика заболеваний
Источник материала
loader
loader