За тиждень захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей зросла майже на 5%
За тиждень захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей зросла майже на 5%

За тиждень захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей зросла майже на 5%

За тиждень захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), грип та COVID-19 серед дітей зросла майже на 5%.

Про це повідомило Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Порівняно з попереднім тижнем кількість захворілих на ГРВІ, грип та COVID-19 серед дорослих та дітей зросла на 1,4% та 4,9%. Протягом другого тижня, з 7 по 13 жовтня, захворіло 118 572 людини, із них 73 396 - діти", - йдеться у повідомленні.

Загалом за останній тиждень по країні до лікарень з ускладненнями респіраторно-вірусних інфекцій потрапило 2 802 пацієнти, із них 60% (1 701 пацієнт) - діти. Зазначається, що усі госпіталізовані отримали необхідну медичну допомогу.

Наразі перевищення епідемічного порогу низького рівня зареєстровано лише в Тернопільській області.

У МОЗ зазначають, що за перші два тижні з початку епідсезону в Україні (з 30 вересня до 13 жовтня) на ГРВІ, COVID-19 та грип перехворіли 233 059 українців. За цей час зареєстровано 17 летальних випадків внаслідок ускладнень COVID-19 серед дорослих. За даними медиків, померлі не мали профілактичних щеплень проти коронавірусної інфекції.

Як повідомлялося, з 30 вересня розпочався епідемічний сезон захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ).

Теги по теме
Коронавирус Дети Министерство здравоохранения Болезнь
Источник материала
loader
loader