Посмішка під час розмови важливіша, ніж вважалося
Посмішка під час розмови важливіша, ніж вважалося

Посмішка під час розмови важливіша, ніж вважалося

Під час взаємодії люди синхронізуються на різних рівнях. Наприклад, коли один говорить, мозок іншого повторює активність, необхідну для вимови слів. Зв'язок між закоханими є особливо тісним, перевершуючи навіть спілкування з близькими друзями: романтичні пари синхронізуються як на рівні нейронів, так і емоцій.

Нове дослідження посмішки

Дослідники з Університету охорони здоров'я та гігієни Фудзіта та Японського товариства сприяння розвитку науки в Японії виявили, що усмішка однієї людини впливає на частоту та момент появи усмішки іншої. Це було підтверджено у науковій статті, опублікованій у журналі Frontiers in Behavioral Neuroscience.

У експерименті, проведеному серед 40 учасників (20 чоловіків і 20 жінок), пари спілкувалися віч-на-віч протягом трьох хвилин, при цьому усміхаючись по-різному.

Посмішка синхронізує людей

Спостереження показали, що співрозмовники частіше усміхалися у відповідь, особливо це проявлялося в одностатевих парах. У змішаних парах ті, хто говорив, усміхалися більше, можливо, щоб встановити або зміцнити контакт.

Учасники зазначили, що розмова приносила більше задоволення, коли співрозмовник часто усміхався. Дослідження показало, що як в одностатевих, так і в змішаних парах люди схильні усміхатися одночасно, що підтверджує взаємний характер усмішки.

Метою дослідження є створення методології для оцінки симптомів деменції, оскільки у людей з цією хворобою часто втрачається міміка. Це також крок до оцінки ефективності їхньої реабілітації. Автори підкреслюють, що усмішка відіграє важливу роль у повсякденному спілкуванні, покращуючи враження від бесіди та зміцнюючи контакт.

Теги по теме
Психология
Источник материала
loader
loader