У Малайзії ТікТок замінив сотні модераторів контенту на ШІ
У Малайзії ТікТок замінив сотні модераторів контенту на ШІ

У Малайзії ТікТок замінив сотні модераторів контенту на ШІ

Скорочення у ТікТок очікуються і в наступному місяці.

Відеоплатформа «ТікТок» почала скорочення працівників, які займалися модерацією контенту у зв’язку з впровадженням інструментів штучного інтелекта в цій діяльності. Про це повідомив Reuters.

Два джерела повідомили агенсту, що у Малайзії вирішили скоротити понад 700 робочих місць. Проте «ТікТок», що належить китайській Bytedance, пізніше повідомив, що йдеться про менше 500 працівників.

У відповідь на запити Reuters, «ТікТок» підтвердив звільнення та заявив, що очікується, що кілька сотень працівників у світі надалі будуть залучені до модерації. «ТікТок» використовує поєднання автоматизованого виявлення та модераторів людини для перегляду контенту на платформі.

Компанія також планує більше скорочень наступного місяця, оскільки готується консолідувати деякі свої регіональні операції, повідомило одне з джерел.

«Внесення цих змін є частиною наших постійних зусиль для подальшого зміцнення нашої глобальної операційної моделі для модерації контенту», - заявив прес-секретар «ТікТок».

80% контенту, що порушує керівні принципи платформи, тепер вилучається за допомогою автоматизованих технологій, заявив прес-секретар «ТікТок».

Скорочення працівників у Малайзії відбувається на тлі посилення регуляторного тиску на глобальні технологічні компанії. Уряд попросив операторів соцмереж подати заявки на отримання ліцензій до 1 січня 2025 року у межах посилення боротьби з кіберзлочинністю.

Малайзія повідомила про різке збільшення шкідливого контенту у соцмережах на початку цього року, і закликала компанії, включно із «ТікТок», посилити моніторинг на своїх платформах.

Нагадаємо, у травні видання The Information, посилаючись на джерела, повідомляло, що у «ТікТок» планують звільнити тисячу працівників.

Фото: ТікТок / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Соцсети
Источник материала
loader
loader