Військовослужбовці та ветерани можуть отримати послуги з зубопротезування у 275 медзакладах - НСЗУ
Військовослужбовці та ветерани можуть отримати послуги з зубопротезування у 275 медзакладах - НСЗУ

Військовослужбовці та ветерани можуть отримати послуги з зубопротезування у 275 медзакладах - НСЗУ

Військовослужбовці та ветерани можуть отримати послуги за пакетами “Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України” у 275 медзакладах.

Про це у Фейсбуці повідомляє Національна служба здоровʼя, передає Укрінформ.

"Станом на 8 жовтня 275 медичних закладів надають допомогу за пакетами “Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України”. З них 115 закладів надають групу послуг №1 зубопротезування і 261 заклад - групу послуг №2 зуболікування", - йдеться у повідомленні.

Військовослужбовці та ветерани можуть отримати послуги з зубопротезування у 275 медзакладах - НСЗУ - Фото 1

Найбільше закладів, що надають послуги медичної допомоги зубопротезування та зуболікування, знаходяться у Полтавській - 24; Тернопільській - 23; Харківській - 22; Дніпропетровській - 16 та Івано-Франківській областях - 16.

Як нагадали в НСЗУ, військовослужбовці та ветерани у межах пакету зубопротезування можуть безоплатно пройти стоматологічне обстеження, рентгенографію або ортопантомографію, або інші дослідження.

Також в межах пакету є опції підготовки ротової порожнини, зокрема опорних зубів, до встановлення визначеного типу зубного (их) протеза (ів) (без урахування лікувальних процедур), виготовлення зубного(их) протеза(ів), їх фіксація та встановлення.

На всіх етапах зубопротезування передбачено знеболення.

У межах пакету зуболікування передбачено наступні послуги: проведення первинного огляду, рентгенологічне дослідження, лікування карієсу та його ускладнень; травматичних і нетравматичних ушкоджень зубів та їх опорного апарата; відновлення анатомічної форми зубів, включаючи встановлення стоматологічного штифта; хірургічне та нехірургічне видалення зубів. Отримати послуги зубопротезування можна за направленням лікуючого лікаря - стоматолога, а зуболікування - направлення лікуючого лікаря або самозвернення.

Знайти заклад, який має укладений договір з НСЗУ та надає безоплатні послуги з зубопротезування та зуболікування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, можна скориставшись дашбордом “Електронна карта місць надання послуг за Програмою медичних гарантій” на сайті НСЗУ за посиланням: https://cutt.ly/iea6Fvz9 або зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2024 року Кабінет міністрів ухвалив постанову «Деякі питання реалізації пілотного проєкту щодо зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». З 1 квітня 2024 р. Національна служба здоров’я України розпочала оплачувати ці послуги. У червні уряд розширив програму стоматологічної допомоги ветеранам та військовослужбовцям, додавши безоплатні послуги з лікування зубів.

Источник материала
loader
loader