МОЗ отримало понад 3 тисячі скарг щодо роботи МСЕК
МОЗ отримало понад 3 тисячі скарг щодо роботи МСЕК

МОЗ отримало понад 3 тисячі скарг щодо роботи МСЕК


Після отримання заяв від громадян, до центрів МСЕК скеровуються перевірки, “для того, щоб подивитися, чи скарги підтверджуються, чи не підтверджуються”.

Міністерство охорони здоров’я отримало понад 3 тисячі скарг на роботу медико-соціальних експертних комісій. Про це у четвер, 10 жовтня, в ефірі телемарафону сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Міністерство охорони здоров’я провело три раунди перевірок медико-соціальної експертизи (МСЕК), перевірено приблизно 90 тис. справ щодо встановлення інвалідності чоловікам призовного віку. Під час перевірок приблизно 19 тис. справ було скеровано в центральну МСЕК, із них 3,5 тис. справ було скеровано на перегляд”, – проінформував він. 

Він зауважив, що ці справи відпрацювали разом із правоохоронними органами.

“Результати цих переглядів ми бачимо сьогодні з врученням підозр тим людям, які проводять певні маніпуляції, які призводять до того, що хтось незаконно отримує інвалідність”, – сказав Ляшко.

“І щодо Хмельницької МСЕК, наприклад, одразу за результатами скарг була направлена перевірка, і було інформування голови обласної адміністрації, щоб працювали з обласною МСЕК, бо ми бачимо, там були проблеми. Пропрацювали – результати ви всі бачили минулого тижня”, – вказав він.

Він закликав людей телефонувати на гарячі лінії та повідомляти про порушення в роботі МСЕК, якщо такі є.

Також він заявив, що Міністерство охорони здоров’я працює над реформуванням медико-соціальної експертизи.

Зокрема, реформа передбачає “точкові зміни, які повинні спростити процес проходження МСЕК та запобігати маніпуляціям”. Також очікується загальна реформа МСЕК, яка передбачає зміну медичної та соціальної частини.

У керівниці МСЕК на Хмельниччині Тетяни Крупи та її родичів виявили під час обшуків $6 млн готівкою та багато інших активів. Жінка є депутаткою від Слуги народу в Хмельницькій облраді. Головною лікаркою обласного МСЕК Крупа працює з 2008 року.



Источник материала
loader