Фундація Зеленської передала 25 «швидких», які працюватимуть у 17 областях
Фундація Зеленської передала 25 «швидких», які працюватимуть у 17 областях

Фундація Зеленської передала 25 «швидких», які працюватимуть у 17 областях

Фундація Олени Зеленської передала центрам екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України 25 автомобілів швидкої допомоги, які працюватимуть у 17 областях країни.

Про це у Телеграмі повідомила дружина президента Олена Зеленська, передає Укрінформ.

«Фундація (Олени Зеленської - ред.) передала центрам екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України 25 автомобілівшвидкої допомоги. Кожен автомобіль оснащений необхідним обладнанням для надання екстреної допомоги. Наприклад, спеціальний блок з апаратом ШВЛ і дефібрилятором дасть лікареві змогу здійснити реанімаційні заходи вже на місці виклику. Передані швидкі мають частково задовольнити нагальну потребу одразу в 17 областях України. Адже на сьогодні було знищено, пошкоджено чи втрачено понад 600 автівок «екстренки», тож, на жаль, потреба в них залишається постійною», - розповіла Зеленська.

Вона подякувала міжнародним донорам за можливість підтримати медиків і медичну інфраструктуру. «Зокрема, передання цих 25 швидких стало можливим завдяки благодійному центру King Salman Humanitarian Aid and Relief Centre (Королівство Саудівська Аравія)», - зауважила перша леді.

Разом із командою Фундації вона познайомилася з бригадами одного із центрів екстреної медичної допомоги на Київщині та побачила, як працює система виклику медиків.

Загалом Фундація Олени Зеленської в межах ініціативи з поповнення автопарку швидких уже передала медикам 77 одиниць спецтранспорту.

Як повідомлялося, під час другого Саміту перших леді та джентльменів у 2022 році вдалося зібрати понад 6 млн доларів на 92 машини швидкої допомоги.

Фото: Олена Зеленська / Телеграм

Источник материала
loader
loader