Годинник Apple Watch почав передбачати хвороби за пару днів до появи симптомів
Годинник Apple Watch почав передбачати хвороби за пару днів до появи симптомів

Годинник Apple Watch почав передбачати хвороби за пару днів до появи симптомів

Нова програма Vitals від Apple для watchOS 11 вразила користувачів своєю здатністю виявляти потенційні захворювання за кілька днів до прояву симптомів.

Додаток Apple Watch, який аналізує ключові показники здоров’я, виміряні під час сну за останні сім днів заздалегідь попереджає про хворобу, що насувається, як повідомляють власники Apple Watch. Додаток доступний на Apple Watch Series 8 і новіших моделях, включаючи серію Apple Watch Ultra, якщо пристрої працюють під управлінням watchOS 11.

«Я почав використовувати Vitals, коли він тільки вийшов у бета-версії, і з того часу я хворів двічі. Обидва рази програма знала про це за пару днів, хоча я не відчував жодних симптомів», — розповідає з користувачів Reddit під ніком RCG21.

У програмі Vitals відображаються такі показники, як частота серцевих скорочень, частота дихання, температура зап’ястя, тривалість сну та рівень кисню в крові. Vitals встановлює типовий діапазон для кожного користувача з часом та повідомляє його, коли показники виходять за межі цього діапазону.

Другий користувач, dalethomas81, розповів наступне: «Проснувся сьогодні з плохим самочуттям. Тепер, коли настає вечір, я відчуваю це старе знайоме почуття в голові. Я заболел». Скриншот показав, що кілька показників виходять за межі типового діапазону за кілька днів до того, як користувач повідомив про погане самопочуття.

TizianosBoy пише: «Мій годинник знав, що я не на 100% здоровий після щеплень від COVID і грипу, оскільки всі три основні показники (температура на зап’ястя, частота серцевих скорочень і частота дихання) були в аномальних межах, і саме так я зрозумів, що мені нездужає, що, чесно кажучи, дивно».

За мірою один користувач згадав, що додаток не визначив його хворобу заздалегідь, що припускає, що індивідуальні результати можуть відрізнятися.

Источник материала
loader
loader