Україна та одна з країн ЄС спільно вироблятимуть артилерійські снаряди
Україна та одна з країн ЄС спільно вироблятимуть артилерійські снаряди

Україна та одна з країн ЄС спільно вироблятимуть артилерійські снаряди

«Українська бронетехніка» співпрацюватиме з чеським виробником зброї Czechoslovak Group (CSG) для виробництва артилерійських боєприпасів калібру 155 міліметрів в Україні. Про це повідомив CSG на своєму офіційному сайті.

Зазначається, що ця угода є частиною більшого пакету контрактів, підписаних двома компаніями 2 жовтня 2024 року під час Міжнародного форуму оборонної промисловості (DFNC2) у Києві. Виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів у межах цієї співпраці розпочнеться наступного року.

Згідно з угодою, CSG надасть українському виробнику необхідні ноу-хау та допомогу для початку виробництва 155-міліметрових артилерійських снарядів безпосередньо в Україні. Згідно з планами, у 2025 році в межах співпраці CSG та «Української бронетехніки» буде виготовлено 100 тис. боєприпасів, а в 2026 році річне виробництво перевищить 300 тис. одиниць. Виготовлення боєприпасів відбуватиметься в Чехії та Україні з метою збільшення та прискорення виробництва для української армії та здешевлення снарядів. Виробництво охопить кілька типів боєприпасів великого калібру.

«Підписання угоди про локалізацію виробництва танкових і артилерійських боєприпасів виробництва CSG в Україні було зумовлене насамперед тим, що ми усвідомлюємо, наскільки важливо для України виробляти військову техніку на своїй території», – сказав комерційний директор CSG Річард Кубена.

Говорячи про перенесення виробництва в Україну, речник CSG Андрей Чиртек заявив: «Для обороноздатності України важливо не лише постачати військову техніку чи боєприпаси, але, що важливіше, зміцнювати потенціал оборонної промисловості. Кожна країна, навіть якщо вона не є в такій складній безпековій ситуації, як Україна, потребує гарантій поставок, і це може забезпечити галузь лише на власній території, тому ми домовилися з українськими партнерами про передачу ноу-хау та допомогу в запуску виробництва різних видів великокаліберних боєприпасів, яке розпочнеться вже у 2025 році. Звісно, ​​ми не будемо розголошувати такі деталі, як місце виробництва, з міркувань безпеки».

Источник материала
loader
loader