Україна отримала 10 спецавтомобілів для медиків від ПРООН
Україна отримала 10 спецавтомобілів для медиків від ПРООН

Україна отримала 10 спецавтомобілів для медиків від ПРООН

Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки Європейського Союзу (ЄС) та урядів Канади й Данії у партнерстві з МОЗ України та Мінсоцполітики України передала 10 спеціалізованих автомобілів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Посилення мобільності медиків означає збільшення доступності медичних послуг. Передані автомобілі будуть використовуватись для виїзду медичних працівників у найвіддаленіші та найбільш постраждалі від воєнних дій громади нашої країни. Це вагома підтримка для української системи охорони здоров’я", - сказала на церемонії передачі авто заступниця міністра охорони здоровʼя Марія Карчевич.

Україна отримала 10 спецавтомобілів для медиків від ПРООН - Фото 1

Зазначається, що передані автомобілі використовуватимуть для виїзду медичних працівників у найвіддаленіші райони Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Спеціалізовані автівки дозволять надавати допомогу для таких критичних напрямів, як паліативна допомога, послуги сімейних лікарів і психосоціальна підтримка.

Україна отримала 10 спецавтомобілів для медиків від ПРООН - Фото 2

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно МОЗ отримало 175 позашляховиків для покращення доступу до медичної допомоги. Загалом Україна отримала 1244 транспортних засобів у рамках гуманітарної допомоги, з яких 73 є броньованими.

Фото: МОЗ

Теги по теме
Евросоюз Министерство здравоохранения Канада
Источник материала
loader
loader