8 жовтня — ГО Fight For Right презентує сайт про деінституціоналізацію – diukraine.org
8 жовтня — ГО Fight For Right презентує сайт про деінституціоналізацію – diukraine.org

8 жовтня — ГО Fight For Right презентує сайт про деінституціоналізацію – diukraine.org

У заході візьмуть участь представники та представниці державної і місцевої влади, громадських і міжнародних організацій.

Громадська організація «Fight For Right» запрошує 8 жовтня 2024 року на презентацію сайту про деінституціоналізацію – diukraine.org у просторі Peremoga. 

Fight For Right створила платформу diukraine.org для висвітлення теми деінституціоналізації (далі – ДІ) – шляху до вільного і незалежного життя кожної людини з інвалідністю в українських громадах. На платформі ми збираємо найважливішу інформацію про ДІ українською мовою, висвітлюємо історію інституцій, міжнародний досвід та пояснюємо, чому інституції не мають існувати. 

Запрошені спікери та спікерки: 

Оксана Жолнович, Міністерка соціальної політики України; 

Юлія Сачук, голова Fight For Right; 

Людмила Фурсова, адвокаційна менеджерка Fight For Right; 

Христина Стиранець, проєктна асистентка Fight For Right; 

Станіслав Туріна, представник Коаліції захисту людей з інтелектуальними порушеннями, співзасновник Atelienormalno; 

Вікторія Стократюк, менеджерка програми «Громадянська стійкість» Фонду Відродження та інші.

Презентація пройде за адресою: 

● простір Peremoga, м. Київ, вул. Ярославів Вал, 15. Час початку: об 11:00

Для акредитації надішліть, будь ласка, листа із зазначенням назви медіа, ПІБ журналістів та операторів, які будуть на презентації, контактним номером телефону: j.emreis@ffr.org.ua  (Олександр Захаров). У темі листа вкажіть «Акредитація на презентацію сайту Fight For Right». 

Після акредитації організатори надішлють лінк на онлайн-презентацію. 

Ця ініціатива реалізується ГО «Fight For Right» за підтримки Міжнародного Фонду Відродження, Open Society Foundations, USAID, New Democracy Fund, DPOD.

Громадська організація Fight For Right – правозахисна організація людей з інвалідністю, заснована в 2017 році самими людьми з інвалідністю. Нашою візією є світ, у якому кожен, кожна і кожні знають та поважають права людини. Fight For Right адвокатує та лобіює зміни в державній політиці щодо прав людей з інвалідністю, займаємося аналітичною, інформаційною та навчально-просвітницькою діяльністю. Більше про організацію можете дізнатися на сайті: https://ffr.org.ua 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
Долучитись
Источник материала
loader