Зігрітися без ковдри: як обрати потрібний опалювальний прилад
Зігрітися без ковдри: як обрати потрібний опалювальний прилад

Зігрітися без ковдри: як обрати потрібний опалювальний прилад

Теплий вересень добіг кінця. Поки що температура за вікном не опустилась настільки, щоб запрацювало централізоване опалення, однак стіни будинків невблаганно холонуть. Тож час обирати опалювальний прилад у Leroy Merlin Україна, який зігріє зараз та точно стане у пригоді взимку!

«Главком» розбирався, які пристрої популярні серед українців і чому.

Доступні тепловентилятори

Тепловентилятори
Тепловентилятори
фото: leroymerlin.ua

Принцип роботи тепловентилятора: у пластиковий корпус вбудовані два трубчастих електронагрівника (ТЕН) і вентилятор. ТЕНи нагріваються, а вентилятор жене нагріте повітря зовні, у приміщення. Такі пристрої бувають досить потужні (аж до 3000Вт).

Переваги очевидні: це найдешевші опалювальні пристрої, які швидко «наганяють» тепло.

Недоліки в роботі теж є: тепловентилятор сушить повітря, є дуже енерговитратним, а ще – потребує дотримання усіх протипожежних вимог.

Економічні інфрачервоні обігрівачі

Інфрачервоні обігрівачі
Інфрачервоні обігрівачі
фото: leroymerlin.ua

Такі обігрівачі дуже компактні, тож їх буде зручно переносити їх у потрібну кімнату. Крім того, їх можна розмістити не лише на підлозі, а й на стіні чи стелі. Принцип роботи такий: ТЕНи або вольфрамові спіралі у колбах нагріваються, і це тепло скеровують у потрібному напрямку світловідбивачі, розташовані позаду нагрівальних елементів.

Переваги цих приладів: вони мають високу потужність – до 2250 Вт, і при цьому дуже низьке споживання електроенергії, а також високі показники тепловіддачі. Вони компактні.

Недоліки інфрачервоних обігрівачі – дуже обмежена площа, яку вони можуть обігріти, а також сильне пересушування повітря.

Популярні масляні радіатори

Масляні радіатори
Масляні радіатори
фото: leroymerlin.ua

Такі прилади є дуже популярними серед українців. На масляний радіатор можна покласти недосохлий рушник – і не хвилюватися щодо займання. Принцип роботи такий: у металевому корпусі містяться ТЕНи, а навколо них – мінеральне масло. Коли ТЕН нагрівається і нагріває масло, прилад автоматично вмикає захист від перегріву, і надалі у автоматичному режимі підтримує потрібну температуру.

Переваги масляних радіаторів численні: ці пристрої високоефективні, потужні (до 2500 Вт) економічні та мають високий коефіцієнт тепловіддачі, а також значно менш пожежонебезпечні за решту.

Суттєвий недолік такого радіатора – висока вартість у порівнянні із тепловентиляторами та інфрачервоними обігрівачами, а також йому потрібно чимало часу для прогріву приміщення.

Ефективні електроконвектори

Електричні конвектори
Електричні конвектори
фото: leroymerlin.ua

Електроконвектори коштують стільки ж, скільки і масляні радіатори. Принцип роботи наступний: через отвори у нижній частині пристрою у нього заходить холодне повітря, далі воно прогрівається завдяки ТЕНам і виходить з верхніх отворів вже теплим.

Переваги приладу – це висока потужність (до 3000 Вт),  високий ККД і досить доступна ціна для таких характеристик. Крім того, електроконвектори компактні, їх можна розмістити не лише на підлозі, а й на стіні.

Недоліки пристрою – нагрів приміщення електроконвектором займає якийсь час. Крім того, з ним слід бути пильним через пожежну небезпечність.

Источник материала
loader
loader