В Іспанії представлять новий ранньостиглий сорт червоного яблука
В Іспанії представлять новий ранньостиглий сорт червоного яблука

В Іспанії представлять новий ранньостиглий сорт червоного яблука

Наступного тижня на виставці Fruit Attraction у Мадриді організація Hot Climate Partnership представить Stellar™, перший у світі ранньостиглий сорт яблук, спеціально виведений для спекотного та потепління клімату. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Яблуні сорту Stellar є революціонером на ринку ранніх сортів. Яскраво-червоні плоди мають такий самий розмір, як і у сорту Гала, але дозрівають на один-два тижні раніше, а також мають хорошу лежкість, що зацікавить як виробників, так і роздрібних торговців.

Морган Роджерс, генеральний директор VentureFruit, сказав, що Stellar є виграшним сортом для виробників.

«Зі зростанням температури в усьому світі яблука можуть дозрівати занадто швидко, а спека також впливає на колір, текстуру та врожайність. Такі інновації, як виведення сорту Stellar, мають важливе значення для забезпечення виробників новими сортами, спеціально виведеними для спекотного та потепління клімату, що гарантує споживачам можливість насолоджуватися яблуками з чудовим смаком, текстурою та зовнішнім виглядом».

Сорт Stellar, також відомий під назвою «HOT81A1», є результатом більш ніж 20-річної природної селекції та наукових розробок і другим сортом, виведеним Партнерством для жаркого клімату. Це продовження успішного запуску яблук Tutti™ на початку 2023 року. Хоча обидва сорти були розроблені, щоб витримувати високі температури, вони процвітають і в традиційному, помірному кліматі.

Після суворого процесу відбору IFO було обрано головним ліцензіатом Stellar. Розташована у Франції, IFO є приватною компанією з глобальним охопленням, що спеціалізується на дослідженні та розробці нових сортів яблук та груш, а також підщеп. IFO разом зі своєю материнською компанією Dalival є частиною глобальної мережі розсадників INN.

«Ми впевнені в цьому новому ранньому сорті, який постійно демонструє хороші смакові та зовнішні якості в різних кліматичних умовах, і дуже раді, що можемо запропонувати яблуні сорту Stellar через модель відкритого продажу, що гарантує, що більше виробників зможуть скористатися його винятковими якостями. Це дає виробникам гнучкість, оскільки вони можуть купувати яблуні сорту Stellar і маркувати фрукти під власною торговою маркою», – зазначив Бруно Есснер, виконавчий директор IFO.

Виробникам, які зацікавлені в придбанні та посадці Stellar, рекомендується звертатися безпосередньо до IFO. Зрештою, Stellar буде доступний для виробників по всьому світу, а початковий випуск буде зосереджений на Європі та територіях, де є рослинний матеріал.

За словами Моргана, назва «Stellar» була обрана для того, щоб підкреслити виняткові якості цього нового сорту яблук.

«Кожен сорт від «Hot Climate Partnership» має унікальні переваги та сильні сторони. Перші два сорти доповнюють один одного, задовольняючи різні потреби виробників, такі як ціна та сезонна доступність».



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader