У Німеччині заарештували підозрювану у шпигунстві на користь Китаю
У Німеччині заарештували підозрювану у шпигунстві на користь Китаю

У Німеччині заарештували підозрювану у шпигунстві на користь Китаю

Передбачається, що вона працювала в компанії, що надає послуги в галузі логістики, зокрема в аеропорту Лейпциг.

У Німеччині арештували жінку, підозрювану у шпигунстві на користь Китаю – вона, ймовірно, передавала інформацію про логістику в аеропорту Лейпциг. Про це Bild у вівторок, 1 жовтня.

Прокуратура Німеччини арештувала китаянку Яци Х. у Лейпцигу. Крім того, провели обшуки в її квартирі та на робочому місці.

Жінка підозрюється в тому, що діяла як агентка китайської розвідки. Передбачається, що вона працювала в компанії, що надає послуги в галузі логістики, зокрема в аеропорту Лейпциг/Галле.

З середини серпня 2023 року до середини лютого 2024 року китаянка неодноразово передавала інформацію про рейси, вантажі та пасажирів аеропорту співробітнику розвідки на ім’я Цзян Г. Зокрема, мовилося про транспортування озброєнь, а також про осіб, пов’язаних з німецькою оборонною компанією.

Цзян Г. був помічником депутата від Альтернатива для Німеччини Максиміліана Кра. У квітні Цзян також був затриманий за підозрою у шпигунстві на користь Китаю. Він передавав у Китай інформацію про роботу Європейського парламенту. Окремо федеральна прокуратура звинувачує його також у шпигунстві за китайським опозиційним рухом.

Раніше Китай використовував кулю-шпигун у рамках великої програми спостереження. Зокрема, Пекін збирав дані в країнах, які мають для нього стратегічний інтерес.

Нагадаємо, 4 лютого американські військові збили китайський аеростат, який майже тиждень літав над територією США. Вони заявили, що апарат збирав розвіддані.



Теги по теме
Германия задержание
Источник материала
loader