Найзагадковіша сонячна панель у світі: з опаленням і кондиціонуванням повітря
Найзагадковіша сонячна панель у світі: з опаленням і кондиціонуванням повітря

Найзагадковіша сонячна панель у світі: з опаленням і кондиціонуванням повітря

Компанія Kuuler розробила технологію пасивного радіаційного охолодження. Мета полягає в тому, щоб істотно знизити вартість охолодження сонячних батарей, пише видання ecoticias.com.

Технологія Kuuler використовує відбиття сонячного світла у видимому та інфрачервоному спектрі (7-10 мкм). Його інфрачервоне випромінювання проходить через повітря, не нагріваючи його, що покращує тепловіддачу і дає змогу охолоджувати пофарбовану поверхню нижче за температуру навколишнього середовища. Ефект досягається за допомогою молекул BaSO4 (сульфату барію) певного розміру.

Слід зазначити, що ця технологія має три ключові елементи. Перший — це фарба з низьким рівнем поглинання світла. Другий — легка конструкція, яку можна встановити на даху. Пристрій має вхідний отвір для рідини (води), при чому температура рідини вища на вході, ніж на виході, навіть при помірному або низькому сонячному впливі. Третій ключовий момент цієї сонячної панелі — кондиціонування повітря. Фотоелемент під'єднаний до охолоджувального пристрою, що дає змогу йому не перегріватися протягом дня.

Наразі ефективність прототипу становить 58 Вт/м2 у затінку і 38 Вт/м2 при прямому сонячному світлі. Інженери компанії Kuuler все ще тестують концептуальний прототип і планують продовжити дослідження протягом п'яти років. Коли прототип буде доопрацьовано, вони сподіваються комерціалізувати його, представивши на ринку сонячний елемент з опаленням і кондиціонуванням повітря.

Источник материала
loader
loader