Вчені Оксфордського університету і політехнічного університету Валенсії вирішили з'ясувати, як колір посуду впиває на сприйняття їжі. І їхні результати показали: деякі кольори люди вважають біль привабливими поруч із їжею, повідомляє food and mood.
Який колір посуду найбільш "апетитний"
У ході експерименту вчені попросили 57 людей спробувати гарячий шоколад з чашок різного кольору. В дослідженні були представлені:
- білий;
- червоний;
- помаранчевий;
- бежевий.
Напій у всіх чашках був однаковим, але більшість респондентів відзначили шоколад у помаранчевих чашках. Вони переконували, що цей напій має більш насичений смак і аромат.
Науковці зазначають, що помаранчевий – це колір оптимізму, творчості та гарного настрою, завдяки чому з ним їжа та напої стають смачнішими.
Зимою ви собі подякуєте: як правильно заморозити баклажани.