На сайті Суспільного тепер є інструмент, за допомогою якого кожен користувач може подати скаргу до Комісії з журналістської етики
На сайті Суспільного тепер є інструмент, за допомогою якого кожен користувач може подати скаргу до Комісії з журналістської етики

На сайті Суспільного тепер є інструмент, за допомогою якого кожен користувач може подати скаргу до Комісії з журналістської етики

Кодекс етики українського журналіста та кнопка для переходу на сайт Комісії з журналістської етики розміщено на сайті Суспільного.

Завдяки цьому механізму користувачі можуть оперативно подати скаргу на матервал, що порушує Кодекс.

Про це повідомляє сайт КЖЄ, зазначаючи, що у разі порушення вимог Кодексу етики українського журналіста у матеріалі, який опублікований на Суспільному, користувачі мають право подати скаргу до незалежного органу саморегуляції журналістів та редакцій в Україні -  Комісії з журналістської етики (КЖЕ).

За словами членкині правління Суспільного, відповідальної за новини та регіональне мовлення Марії Фрей, це було частиною запланованих завдань щодо розвитку сайту, а лист від КЖЄ з відповідною пропозицією став стимулом реалізувати цей інструмент вже зараз.

 «Раніше ми опублікували на сайті наші принципи щодо використання штучного інтелекту. Це системна робота з розвитку сайту, яка враховує нашу відповідальність перед аудиторією, а також забезпечує сучасніший інструмент для взаємодії з читачами. Хочу нагадати, що ми також відповідаємо на особисті листи та запити з гарячих ліній. У контексті саморегуляції медіа це наш крок назустріч конструктивній критиці та пропозиціям», — зазначила Марія Фрей.

 Зазначають також, що Комісія з журналістської етики залишається відкрита до співпраці і готова підтримати медіа в процесі впровадження ефективних механізмів саморегуляції.

Фото: КЖЄ

Читайте також
Микола Чернотицький: «Суспільне щороку нарощує показники, але фінансування не вистачає»
Суспільне розробляє навчальний курс з універсальної журналістики, який буде опублікований на платформі Prometheus
Суспільне оголосило мистецький конкурс на виробництво документальних фільмів у категорії спільного виробництва (копродукції)
Редакція «Суспільне Миколаїв» покращила свій контент за допомогою медіації Комісії з журналістської етики
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
Долучитись
Источник материала
loader
loader