В жодному разі не запікайте так їжу: популярний спосіб виявився токсичним
В жодному разі не запікайте так їжу: популярний спосіб виявився токсичним

В жодному разі не запікайте так їжу: популярний спосіб виявився токсичним

Річ у тім, що алюміній з якого виготовляють фольгу, визнаний сильним нейротоксином, який негативно впливає на наше здоров'я. Розповідаємо, як саме фольга може погіршувати ваше сампопочуття.

Припускають, що алюміній має нейротоксичний вплив, тобто здатний викликати нервозність, депресію та погіршення пам'яті.

Виявлено зв'язок надлишку алюмінію зі змінами легень, каменеутворенням у нирках, порушенням обміну фосфору та кальцію,
– ідеться у дослідженні.

Скільки алюмінію у фользі

При запіканні у фользі в їжу потрапляє близько 400 міліграмів алюмінію. Ба більше, погіршувати ситуацію можемо ми самі. Сприяє кращому потраплянню алюмінію в їжу може кисле середовище, яке створюється завдяки лимонному соку, оцту та спеціям, які ми додаємо у страви під час приготування.

Це кисле середовище підвищує вбирання частинок алюмінію у страву, наголосили дослідники.

В жодному разі не запікайте так їжу: популярний спосіб виявився токсичним - Фото 1
Кисле середовище сприяє поглинанню алюмінією іжею / Фото unsplash

Важливо! Фахівці наголошують, що алюмінієву фольгу можна використовувати для пакування, але не для приготування їжі.

Теги по теме
Профилактика заболеваний
Источник материала
loader
loader