Коли можуть увійти в обіг шаги замість копійки
Коли можуть увійти в обіг шаги замість копійки

Коли можуть увійти в обіг шаги замість копійки

Коли можуть увійти в обіг шаги

Як повідомив Голова НБУ Андрій Пишний, карбувати шаги вже можуть розпочати у 2025 році, передає 24 Канал. За його словами, таке рішення економічних витрат не несе, втім матиме глибокий вплив на усвідомлення українців.

Щодо інших монет, які нині перебувають в обігу – їх вилучати або замінювати не будуть, адже зараз налічується близько 1,35 мільярда копійкових монет. А вже на наступний рік планується викарбувати ще близько 20 мільйонів, втім вони можуть бути монетою номіналом у 50 шагів.

Коли можуть увійти в обіг шаги замість копійки - Фото 1

Андрій Пишний

Голова Національного Банку України

Той план який ми бачимо – програма мінімум до кінця року. Програма максимум – провести найближчим часом усі необхідні обговорення, вислухати істориків, почути позицію Національного Банку, дослідити це питання. Тому я сподіваюся, що у 2025 році ми вже почнемо карбувати шаги.

Однак, поки відповідний законопроєкт не готовий. Нині буде продовжуватись робота НБУ із комітетом та із керівництвом Верховної Ради. Втім, у НБУ готові до обговорення і проведення різних дискусій заради відновлення історичної справедливості й введення в обіг шагів.

Українці за результатами опитування, яке було проведено центром Разумкова, пишаються українським гімном, пишаються українським гербом, прапором, пишаються майже 60% гривнею. Давайте завершимо цей логічний, історично обумовлений процес і повернемо собі питому українську назву історичної української монети шаг. Закріпимо це на законодавчому рівні,
– сказав голова НБУ.

Відтак, голова НБУ стверджує, що це потрібно зробити якнайшвидше, адже таке рішення має перш за все символічний та історичний момент.

Теги по теме
Деньги Нацбанк
Источник материала
loader
loader