Qualcomm анонсувала новий чип Snapdragon 7s Gen 3
Qualcomm анонсувала новий чип Snapdragon 7s Gen 3

Qualcomm анонсувала новий чип Snapdragon 7s Gen 3

Вчора вранці з’явилася інформація про новий процесор Snapdragon 7s Gen 3, а тепер Qualcomm офіційно підтвердила його запуск. Цей 4-нм чіп займе місце між Snapdragon 7 Gen 3 та Snapdragon 7+ Gen 3 в портфоліо компанії.

Qualcomm стверджує, що Snapdragon 7s Gen 3 забезпечить «відмінний досвід штучного інтелекту для більш доступних смартфонів». Уже замовлення на цей чіп зробили такі компанії, як Samsung, Realme та Sharp, які планують анонсувати перші пристрої на його основі в найближчі місяці. Однак Xiaomi буде першим брендом, який представить смартфон з Snapdragon 7s Gen 3 вже у вересні.

Snapdragon 7s Gen 3 пропонує покращення в кількох ключових аспектах: на 20% підвищена продуктивність процесора, на 40% швидший графічний процесор, на 30% краща продуктивність штучного інтелекту та на 12% зменшене споживання енергії в порівнянні з попередньою версією 7s Gen 2. Крім того, економія енергії на рівні ЦП досягає 45%. Чіп Kryo включає одне ядро Prime з тактовою частотою до 2,5 ГГц, три ядра Performance до 2,4 ГГц і чотири ядра Efficiency до 1,8 ГГц. Підтримується до 16 ГБ оперативної пам’яті та накопичувач UFS 3.1.

Источник материала
loader
loader