Уряд ухвалив рішення для розвитку розподіленої генерації
Уряд ухвалив рішення для розвитку розподіленої генерації

Уряд ухвалив рішення для розвитку розподіленої генерації


Зокрема уряд затвердив умови проведення конкурсу на будівництво генеруючих потужностей та виконання заходів з управління попитом. Це має дозволити збільшити обсяги генерації в енергосистемі та її подальший розвиток.

На засіданні Кабінету Міністрів України 13 серпня ухвалили важливі рішення для розвитку розподіленої генерації. Про це пресслужба Міненерго у вівторок, 13 серпня.

Зокрема урядовці погодили:

  1. Затвердження Національного плану дій з відновлюваної енергетики на період до 2030 року та план заходів з його реалізації. Відповідно до нього, частка ВДЕ у валовому кінцевому споживанні енергії у 2030 році становитиме 27%.
  2. Встановлення додаткової річної квоти підтримки суб’єктів господарювання, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії на 2024 рік, а також затверджено графік проведення пілотних аукціонів з розподілу квоти підтримки на 2024 рік.
    Додаткову річну квоту підтримки визначено у розмірі 110 МВт, з яких СЕС – 11 МВт, ВЕС – 88 МВт, з інших видів альтернативних джерел енергії – 11 МВт. Очікується, що перші об’єкти електроенергетики, введені в експлуатацію за результатами проведення пілотних аукціонів, розпочнуть відпуск електричної енергії в мережу у 2025 році.
  3. Затвердження умови проведення конкурсу на будівництво генеруючих потужностей та виконання заходів з управління попитом.
    Наголошується, що це дозволить збільшити обсяги генерації в енергосистемі та її подальший розвиток.

Нагадаємо, Україна за допомогою партнерів має намір побудувати у 2024 році до 1 гігавата газової маневреної генерації та ще 4 гігавати у найближчі роки.

Раніше Галущенко заявив, що внаслідок продовження російської окупації ситуація на Запорізькій АЕСпогіршується і після повернення під контроль України для її відновлення і перезапуску знадобляться роки.



Теги по теме
Строительство
Источник материала
loader
loader