Австрія оголосила про повну незалежність від російського газу
Австрія оголосила про повну незалежність від російського газу

Австрія оголосила про повну незалежність від російського газу

Енергетична група OMV заявила, що може забезпечити всіх контрактних клієнтів навіть без газу з рф у разі припинення газового транзиту через Україну. 

Про це генеральний директор OMV Альфред Штерн розказав в інтерв'ю APA.

"Ми вже більш як два роки працюємо над диверсифікацією наших джерел газу і транспортних маршрутів, щоб більше не залежати від поставок з боку Газпрому. Ми можемо забезпечити всіх наших контрактних клієнтів, навіть якщо російський газ не надходитиме. У OMV вже немає цієї залежності", - заявив гендиректор.

Він додав, що компанія значно скоротила обсяги природного газу, які купуються в Газпрому, у порівнянні з тими, що були до повномасштабного вторгнення кремля в Україну. 

За словами Штерна, компанія наполягатиме на суворому дотриманні російським Газпромом умов контракту, за яким російський концерн має постачати газ на словацько-австрійський кордон, і якщо Україна не продовжить контракт на транзит газу з Газпромом, то Газпром не зможе виконувати контракт з OMV вже з початку наступного року.

Спілкування між OMV і Газпромом зараз відбувається переважно через юристів, з кількома процесами в арбітражних судах: з початку 2023 року діє спеціальна юридична стратегія, спрямована на захист прав OMV.

Ще навесні стало відомо, що Україна не буде продовжувати контракт з "Газпромом".

 

Теги по теме
Австрия
Источник материала
loader
loader