Як захистити смартфон від спеки: дієві поради
Як захистити смартфон від спеки: дієві поради

Як захистити смартфон від спеки: дієві поради

Від спеки страждають не тільки люди і тварини. Ви, напевно, звертали увагу, як у спекотні час від часу відмовляється працювати ваш мобільний телефон.

Все тому, що в його маленькому корпусі нема де розмістити систему охолодження, тому сучасні смартфони вміють за певної температури самостійно зупиняти програми, які додатково нагрівають гаджет. Але ви теж можете спростити своєму електронному помічнику роботу в спеку. Видання TechRadar склало список порад на цей випадок.

Бережіть смартфон від спеки

Як вам хочеться сховатись від палючого сонця в тіні, так і вашому телефону краще буде сховатись від гарячих променів. Постарайтеся не залишати його під прямим сонячним промінням і тримайте подалі від будь-яких джерел тепла. Якщо ви проводите спекотний день на пікніку на відкритій ділянці простору, тоді накрийте телефон тканиною. Аналогічно, не залишайте пристрій в машині, теплиці, оранжереї або в будь-якому іншому місці, яке природно нагрівається в сонячний день.

Зніміть чохол

Матеріал чохла добре захищає смартфон від ударів та пилу, але при цьому ускладнює відведення від його корпусу тепла. Тому в спеку гаджет краще "роздягнути". Хоча би на кілька хвилин, щоби він охолонув після використання.

Змініть установки телефону

Деякі функції змушують смартфон нагріватись сильніше. Ви можете допомогти йому, змінивши деякі налаштування. Наприклад, зменште яскравість екрану. Це може бути не дуже зручно, але при цьому буде витрачатися менше заряду батареї, що призведе до меншого нагрівання пристрою. Якщо ви використовуєте функцію адаптивної яскравості, тимчасово її вимкніть. Так само вчиніть з усіма функціями передачі даних, які ви не використовуєте. Якщо вам зараз не потрібні Wi-Fi, геолокація чи NFC, зупиніть їх роботу.

Деякі телефони, особливо ігрові, мають режими, які підвищують продуктивність телефону, але при цьому швидше розряджають батарею. Звісно, що спека – не найкращий час, щоби ними користуватись також.

Не перевантажуйте телефон

Так само і окремі енергоємні програми нагрівають гаджет. До них відносяться ігри, редактори відео та фото, тощо. В спекотні години постарайтесь ними не користуватись. Також перейдіть на повільний режим заряджання. Швидкий теж нагріває батарею.

Не носіть телефон у кишені

Нехай смартфон від вашого тіла і відділяють джинси чи сорочка, він все одно поглинає через тканину частину вашого тепла. Тому в спеку перекладіть гаджет у сумку або тримайте його подалі від тіла будь-яким іншим способом.

Не намагайтеся примусово охолодити гаджет

Найчастіше лайфхаки з охолодження телефону, які можна знайти в мережі можуть швидше пошкодити його, ніж допомогти. Тому не занурюйте пристрій у воду, навіть якщо він має високий ступінь захисту IP68. Навіть загорнутим у кілька пакетів. Ви можете впустити телефон, бо він став слизьким, і тоді вода все ж проникне всередину і з телефоном можна буде попрощатись.

Також не залишайте телефон у холодильнику або морозильнику – швидке охолодження смартфонів може призвести до утворення конденсату всередині пристрою, що пошкодить начинку та потенційно призведе до анулювання гарантії.

Купіть кулер для телефону

Для геймерських моделей випускають спеціальні зовнішні кулери. І ви можете придбати собі такий, якщо вам потрібно багато користуватись своїм пристроєм у спеку. Проте ефективність цих кулерів у деяких експертів викликає сумніви, тому дійте на свій страх і ризик.

Источник материала
loader
loader